Struer KommuneStruer Lydens by
Fordeling af tosprogede børn i dagtilbud

Struer Byråd besluttede i 2004 at der fra 1. januar 2005 i forbindelse med placering af vuggestuebørn og børnehavebørn tages hensyn til, at alle børn får mulighed for at være i et miljø, hvor sammensætningen af børnegruppen tilgodeser det enkelte barns mulighed for udvikling af dansk.

Rent praktisk vil der blive foretaget en individuel vurdering af hvert enkelt barn og dennes familie. Vurderingen danner grundlag for, hvilke tosprogede børn, der bliver tilbudt plads på hvilke institutioner. Det tilstræbes, at der maks. er 30 pct. tosprogede børn pr. institution.

Beslutningen fra 2004 har kun i begrænset omfang været bragt i anvendelse, men er blevet aktuel igen, efter en henvendelse fra Østbyens Dagtilbud, da de aktuelt har 40% tosprogede indskrevet i deres dagtilbud. På baggrund af henvendelsen fra Østbyens Dagtilbud vil byrådsbeslutningen fra 2004 blive bragt i anvendelse ved fremtidige visitationer.

Børne- og Uddannelsesudvalget er blevet orienteret i deres møde den 8. maj 2017.

Postbox 19
F: 9684 8109