Idéer til madpakken

Idéer til madpakken

Mange små børn har en appetit, der kan variere en hel del. Nogle dage spiser de meget, andre dage næsten ingenting. Det er vigtigt, at madpakken hver dag passer til den gode appetit. Der må hellere komme noget retur, end der må være for lidt.
Alle børn skal have en madpakke, der er nem at spise. Den skal se lækker ud - også efter udpakning -, og det er som regel rart at have lidt at vælge imellem. En lille overraskelse går de små heller ikke af vejen for.
Børn med stor appetit skal have en madpakke, der passer til dem. Der skal være godt med brød, grønsager og magert pålæg, så barnet kan spise en masse uden at blive for tyk.
Børn med lille appetit skal have en madpakke, der passer til det. Her må der ikke være alt for tykke skiver brød og store portioner råkost. Madpakken skal være appetitvækkende, og må gerne bestå af mad i den lidt federe afdeling, som f.eks leverpostej, og lign.

Turmadpakken
Når barnet skal på tur, skal madpakken være lige til at gå til. Undgå mad, der kræver en ske eller gaffel. Lad de små bægre blive hjemme, og vælg frugt og grønt, der er nemt at spise. Undgå pålæg, der kan dryppe og tværes ud, og som kræver en større afvaskning bagefter.
Inspiration til turmadpakken:

Små sandwich:
1 Rugbrød
1 skive sandwichbrød

Gnavemad:
Et lille stykke pizza
Rugbrødsklodser
Minifrikadelle
Tomat
En lille buket rå blomkål
Et stykke kogt majlkolbe

Pålægsforslag:
Torskerogn røres med lidt citronsaft og mayonnaise.
Finthakket, hårdkogt æg røres m/mayonnaise, salt, peber og karse.
Avocado moses med citronsaft, cremefraiche, salt og peber.
Moset sardin røres med smør eller mayonnaise og citronsaft.
Leverpostej, sildepostej, smøreost og lign. bruges som det er. Brug lidt fedtstof på brødet eller smør med et tyndt lag mayonnaise, hvis barnet skal have afskåret pålæg som sandwichfyld
Det vigtigste serveres ved siden af:
Gulerodsstave, agurkestave, minimajs, rosiner, radiser og bananer er nemt af spise. Undgå ferskner, appelsiner og lign., hvor saften løber ned ad armene

Inspiration til daglig madpakke:
Middagsrester:
Frikadelle
Fiskefrikadelle
Kyllingelår
Råsalat
Pastasalat

Små stykker smørebrød:
Rugbrød i kvarte – antal efter appetit
Under smørbart pålæg udelades fedtstoffet, men lidt kan bruges under pålæg, der ikke ligger fast

Frugtsalat i bæger:
Kiwi
Jordbær
Appelsin
Skær frugten ud i små mundrette stykker og dryp med appelsinsaft eller juice.

Pålæg:
Torskerogn
Sildepostej
Makrel (bæger)
Leverpostej
Pølse – forskellige slags
Skinke
Chokolade
Figenpålæg
Ost – forskellige slags
Husk igen at give pynten med som tilbehør. F. Eks. en agurkeklods, en minitomat, en peberfrugtring o.s.v

KONTAKT INFORMATION
Vestbyens Dagtilbud
Park Alle 14
7600 Struer
9684 8906
Dagtilbudsleder
Vivi Rokkjær
vim@struer.dk
4083 1464