Tilbud til børn, unge og familier

Børn, unge og familier med udfordringer kan tilbydes gruppeforløb, hvor der ydes støtte og hjælp. Få overblik over mulighederne her.

  Tilbud og støtte ved kommunen

Udfordringer i parforholdet? - Få gratis hjælp!

I Struer Kommune har alle samboende forældrepar med hjemmeboende børn mulighed for at få gratis hjælp til parforholdet via indsatsen Vores Parforhold.

Vores Parforhold henvender sig både til forældrepar med lettere udfordringer i parforholdet og til forældrepar, der har brug for mere intensiv hjælp f.eks. i form af parterapi.

Med Vores Parforhold kan du bl.a.:

  • Tage et Par-tjek, der giver et indblik i, hvordan du og din partner har det sammen
  • Ringe gratis og anonymt til Partelefonen, 44 144 146
  • Lytte til podcast, hvor par og eksperter fortæller om parforhold (Apple / Spotify)

Brug for mere hjælp?

Hvis du og din partner tager et Par-tjek, og det viser, at I har større udfordringer i jeres parforhold, vil I automatisk og uforpligtende blive tilbudt yderligere gratis hjælp.

Det kan være et online selvhjælpsforløb eller et forløb hos en parterapeut ansat i kommunen.

Læs mere her og tag et Par-tjek

Hvad er Invest In Play?

Forældrekurset ”Invest In Play” er et gratis tilbud til forældre med børn i alderen 2-12 år som ønsker det bedste for deres børn, men hvor der til tider kan være en del konflikter, og hvor forældrene oplever at de kommer til at skælde for meget ud eller som ønsker redskaber til det at være forælder.

Børn har det bedst, når de trives, men for nogle børn kræver det mere støtte hjemmefra for at være bedre i stand til at lege selv, have færre konflikter og fungere godt sammen med andre børn og voksne. Som forældre kan det være svært helt at vide, hvordan man bedst støtter og hjælper sit barn godt på vej. Tilbuddet er til alle – både forældrepar og enlige – og til både danske familier og familier med anden etnisk baggrund end dansk (der kan tilbydes tolk). Er du enlig, er det en fordel at tage én med, som kan støtte dig i jeres familieforandring (f.eks. mor, far, veninde eller lignende).

Hvordan ser forløbet ud?

På forældrekurserne mødes 10-14 forældre – 2½ timer pr gang – ca. 14-16 gange. Formålet med forældrekurset er at styrke tilknytningen og det positive samspil mellem børn og forældre, så børnene kommer til at fungere bedre socialt og får mulighed for at lære bedre og begå sig blandt familien og andre.

Gruppen har to gruppeledere, som har stor erfaring i at arbejde med børn og familier.

Udgangspunktet er, at du kender dit barn bedst - og at det er dig, der bedst kan hjælpe barnet på vej.

I gruppen udvikles principper for opdragelse gennem diskussion ud fra egne erfaringer, videoeksempler og øvelser. I får værktøjer til at støtte jeres barn, og til at være sammen med jeres barn på en positiv måde.

Der er tale om et intensivt forløb med ugentlige hjemmeopgaver og telefonopkald fra gruppelederne. 

Du vil få redskaber til:

  • At skabe læring gennem leg med barnet
  • At anerkende, rose og opmuntre barnet
  • At belønne og fokusere på barnets positive adfærd
  • At sætte grænser og håndtere konflikter  

Er du interesseret, så kontakt gruppelederne: 

Telefoni: 2421 2429 eller E-mail: iip@struer.dk

Inden opstart bliver der aftalt møde med 1-2 gruppeledere, som fortæller mere om kurset. Vi vil også høre om jeres forventninger og problemer.

'Mind My Mind' er et tilbud om tidlig psykologisk hjælp til børn og unge mellem 6 og 16 år med tegn på depression eller adfærdsvanskeligheder.

Læs mere om Mind My Mind

Tanker om krop og mad kan fylde for alle mennesker, og for mange unge kan disse tanker fylde mere i perioder af deres liv. For nogle unge kan tankerne begynde at fylde for meget, og det kan blive svært at deltage i hverdagen som normalt.

Tankerne kan fylde så meget, at det påvirker hvordan den unge tænker og handler, og for nogle betyder det også, at deres adfærd i dagligdagen ændrer sig.

Nogle unge kan for eksempel begrænse mængden af mad de spiser, eller begynde at træne meget. Når tankerne fylder for meget, kan der være behov for hjælp.

Som forældre kan det være svært at gennemskue om tankerne har taget overhånd. Så kan det være godt at spørge om hjælp ved egen læge eller sundhedsplejersken på skolen.

Der kan være brug for hjælp og støtte, til unge der bekymrer sig for meget om krop og mad. Den unge skal støttes af jer som forældre i retning af en sund udvikling, og der kan være brug for hjælp til at forebygge, at tankerne om krop og mad udvikler sig i en uhensigtsmæssig retning.

Der kan hentes råd og vejledning flere steder. Herunder er oplistet de steder, hvor forældre og unge kan søge hjælp:

  • Kontakt egen læge ved bekymring
  • Åben Anonym Rådgivning, hvor du kan bede om at tale med en familiebehandler eller en psykolog fra den lokale task force spiseforstyrrelse. Du kan læse mere om Åben Anonym Rådgivning under fanen "Åben anonym rådgivning" på denne side.
  • Foreningen for Spiseforstyrrelse og Selvskade tilbyder gratis rådgivning og støtte til at håndtere en spiseforstyrrelse eller selvskade hos dig selv eller hos en, du holder af: Læs mere her om spiseforstyrrelser
  • Familierådgivningen kan kontaktes hvis der er behov for råd, vejledning eller støtte derhjemme. Der kan tages kontakt til socialrådgiver i Modtagelsen: Læs her hvordan du får kontakt til socialrådgiver Modtagelsen

Hvem kan deltage?

Du er i alderen 13-17 år og du har en autismediagnose. Dine forældre skal også deltage. I skal være bosat i Struer Kommune.  I skal være motiverede for at lære mere om autismens indvirkning på livet og på mestring af livet med autisme.

Hvad går det ud på?

Den første gang får I udleveret materiale til forløbet. Vi kommer ind på udvalgte centrale emner, der er relateret til at leve med en autismediagnose, men I må også gerne selv komme med ideer.

 Du vil møde andre unge, der også har en autismediagnose

  • Du kan blive klogere på din egen diagnose, og hvordan du kan håndtere hverdagen
  • Vi vil snakke om, hvordan du kan få et godt ungdomsliv med autisme

 Forældre vil møde andre forældre, der er i en lignende situation, samt blive klogere på jeres børns diagnoser og få redskaber til at hjælpe jeres unge mennesker i hverdagen.

Hvordan ser forløbet ud?

Forløbet er på 5 moduler, der strækker sig over 17 uger. Vi har fælles opstart, afslutning og booster.

Fælles opstartsmøde med forældre og unge. Tema: Velkomst og autisme generelt

Modul 1

Tema: Energiforvaltning og styrker

Uge 1: Forældre mødes kl.15-17, hjemmeøvelser forberedes

Uge 2: De unge mødes kl.13-15, hjemmeøvelser sættes i gang

Uge 3: Hjemmeøvelser praktiseres

Modul 2

Tema: Hjernens funktioner og autisme - del 1

Uge 1: Forældre mødes kl.15-17, hjemmeøvelser forberedes

Uge 2: De unge mødes kl.13-15, hjemmeøvelser sættes i gang

Uge 3: Hjemmeøvelser praktiseres

Modul 3

Tema: Hjernens funktioner og autisme – del 2

Uge 1: Forældre mødes kl.15-17, hjemmeøvelser forberedes

Uge 2: De unge mødes kl.13-15, hjemmeøvelser sættes i gang

Uge 3: Hjemmeøvelser praktiseres

Modul 4

Tema: Sanser og detaljefokus

Uge 1: Forældre mødes kl.15-17, hjemmeøvelser forberedes

Uge 2: De unge mødes kl.13-15, hjemmeøvelser sættes i gang

Uge 3: Hjemmeøvelser praktiseres

Modul 5

Tema: Det sociale liv

Uge 1: Forældre mødes kl.15-17, hjemmeøvelser forberedes

Uge 2: De unge mødes kl.13-15, hjemmeøvelser sættes i gang

Uge 3: Hjemmeøvelser praktiseres

Fælles afslutningsmøde med forældre og unge. Tema: Evaluering og fremtid

Fælles booster efter 3 måneder med forældre og unge. Tema: Siden sidst

Hvem er vi?

Mette Hylleberg Olesen: Jeg er familiebehandler i Center for børn og unge. Jeg er uddannet pædagog og psykoterapeut (MPF) og jeg har arbejdet med mennesker med autismediagnoser siden 2006.

Helene Weis Hald: Jeg er familiebehandler i Center for børn og unge. Jeg er uddannet socialpædagog og jeg har arbejdet med børn, unge og forældre siden 1992.

Praktisk information

Ung Autisme Gruppe er et åbent og gratis tilbud. Der er plads til 6 unge og deres forældre i en gruppe. Vi mødes om mandag eftermiddag.

Stedet er Velfærdshuset, Peter Bangs Vej 15 i Struer. Vi mødes i et lokale der hedder Marilyn Anne, som ligger i bygning B.

Ansøgningsfrist

Vi starter nye grupper op to gange årligt. Du ansøger ved at udfylde ansøgningsskemaet nederst på siden. 

  • Ansøgningsfrist til efterårsholdet er mandag i uge 32
  • Ansøgningsfrist til forårsholdet er mandag i uge 2

 Når datoen for ansøgningsfristen er overskredet, vil vi indkalde til en forsamtale.

Hvad er en forsamtale?

Det er en samtale, hvor vi møder dig og dine forældre og du møder os.

Der er nogle spørgsmål, som vi gerne vil have svar på for at kunne give dig den bedste oplevelse. Det kan for eksempel være, at vi spørger ind til dine interesser.

Er der mange ansøgere til ”Ung Autisme Gruppen” matcher vi også jer sammen på bedst mulige måde, men det kan også betyde, at du må vente med at komme på holdet til næste runde.

Har du brug for mere information?

Vil du høre mere om gruppen, så kontakt Mette Hylleberg Olesen på 20 80 91 68

Her finder du ansøgningsskemaet 

Tilbud hos Struer Frivilligcenter

Tilbud hos Holstebro Krisecenter

”Ung Uden Vold” er en gratis anonym rådgivning til unge mellem 14 til 17 år uanset køn, som er i en usund relation. Tilbuddet er for dig, der er udsat for vold eller tænker, at du måske er udsat for vold - enten fra en kæreste, en i din familie eller en anden tæt på, så kontakt os og

”Ung Uden Vold” er et fortroligt rum til dig, der har brug for at tale åbent og trygt om en forælder eller anden voksen, der slår, misbruger, truer eller nedgør dig, eller hvis en kæreste vil bestemme over dig, og du føler dig presset eller truet til at gøre noget, du slet ikke har lyst til f.eks. sex.

Du kan kontakte os anonymt på 93543212. Vi kan snakke over telefonen eller mødes et sted, du foreslår. Vi holder til på Holstebro Krisecenter og er et tilbud til unge i Holstebro, Struer og Lemvig kommuner.

Læs mere på: www.ungudenvold.dk

”Jeg er her også” er et gratis gruppeforløb over ti gange for børn, der har været vidne til vold mod mor og måske også selv har været udsat direkte for vold.

Gruppen henvender sig til børn fra 6 til 16 år uanset bopælskommune. Gruppen mødes hver anden uge på Holstebro Krisecenter.

Vold er tabubelagt, og mange børn står alene med konsekvenserne af den vold, de har oplevet. I ”Jeg er her også” får børnene mulighed for at tale om den hemmelighed, de bærer rundt på og få et sprog for det. Tilbuddet findes også i Randers og København.

Af hensyn til barnet, skal der være samtykke til dette tilbud fra begge forældremyndighedsindehavere.

Kontakt ”Jeg er her også” Holstebro på: 93542786

Anders prøvede gruppeforløb

Anders voksede op med en mor med den psykiske lidelse bipolar. I videoen til venstre fortæller han om, hvordan et forløb i en gruppe for børn af forældre med psykiske sygdomme hjalp ham til at åbne op og tale om det, der var svært.

Kontakt

Børn & Unge

T: 96 84 85 55

Vi anbefaler, at du bruger sikker mail, når du skriver til os.

Skriv via Borger.dk (Borger)

Skriv via Virk.dk (Virksomhed)

Kontakt

Åben anonym rådgivning

T: 29 28 59 89

Træffetid
Mandag-fredag 11.00 - 12.00

Vær opmærksom på at åben anonym rådgivning har lukket i skolernes ferie