
Skole og Dagtilbud
96 84 80 70
csd@struer.dk
Dit barn skal som udgangspunkt starte undervisning den 1. august i det kalenderår, hvor det fylder seks år.
Inden da modtager du et informationsbrev for dit barns kommende skole med information om indskrivning til skole og førskoletilbud.
Børnehaver og skoler vurderer, hvad der skal til for at være skoleparat, og hvordan man som forælder kan støtte barnet i at blive skoleparat. Hvis du selv er i tvivl, om dit barn er modent nok og klar til skole, så tag fat i dit barns institution.
Skoleparatheden vurderes på seks områder:
For at skabe en god overgang for dit barn fra børnehave til skole, tilbyder vi alle børn at indgå i vores førskoletilbud, som foregår i SFO'en. Her får dit barn kendskab til skolen og dets personale, inden der er skolestart i august.
Kommende skolebørn bliver fra d. 1. maj tilbudt et førskoletilbud i distriktsskolens SFO.
Hvis dit barn skal i friskole, skal du kontakte friskolen for at høre nærmere om deres førskoletilbud. Struer Kommune yder ikke tilskud til friskoler eller private dagtilbud i førskoleperioden fra d. 1. maj til d. 31. juli.
Har du spørgsmål vedrørende indskrivningen, kan du også kontakte dit barns skole og SFO.
Skolefritidsordningerne er for børn fra 0. klasse til og med 3. klasse.
Ved skolefritidsordninger kan børn tidligst blive skrevet på venteliste i forbindelse med indskrivning til 0. klasse. Kommende børn til 0. klasse starter i førskoleordning pr. 1. marts.
Klubberne er for børn i 4. klasse. Børn, der er tilmeldt klubordningen, vil automatisk blive udmeldt ved skoleårets udgang. Der kan dispenseres for børn med særlige pædagogiske eller sociale behov.
SFO tilbyder følgende pladstyper:
Når dit barn starter i en SFO, førskolegruppe eller klub, vil du automatisk få en månedlig opkrævning (juli måned er betalingsfri). Betalingen er forudbetalt.
Priserne er fra 1. januar 2023
Du skal opskrive dit barn til SFO på Den Digitale Pladsanvisning via borger.dk.
Hvis tilbuddet ligger på Struer Skolehjem eller i en anden kommune, skal I rette henvendelse direkte til skolen.
Der kan søges om økonomisk fripladstilskud på Den Digitale Pladsanvisning.
Hvis et barn går i SFO af behandlingsmæssige årsager, bevilliges behandlingsmæssigt fripladstilskud, når der er søgt om økonomisk friplads.
Struer Ungdomsskole huser forskellige ungemiljøer. Ungemiljøer med højt til loftet og plads til alle, men ikke til alt.
Struer Ungdomsskole tilbyder undervisning og aktiviteter i din fritid. Altså efter skole, i weekender og nogle gange i ferier. Du kan gå hos os fra det tidspunkt, hvor du begynder i 7. klasse, og indtil du bliver 18 år.
Uanset om du vælger at gå til masterchef, bolchekogning, parkour eller benzin i blodet, kan du regne med, at der er plads til alle i vores ungemiljøer, og at vi har det sjovt og lærerigt sammen. Du vil også få mulighed for at opleve nye sider af verden – og af dig selv.
Læs mere om Struer Ungdomsskole på www.sku.dk.
Du kan gå i 10. klasse på Thyholm Skole og Struer Statsgymnasium.
Skoleskibet Marilyn Anne tilbyder desuden under Struer Ungdomsskole heltidsundervisning for elever i 8.-10. klasse for elever fra Herning, Holstebro og Struer Kommune. Optagelse sker via skibets visitationsudvalg.
Klik på linkene nedenunder for at åbne skolernes hjemmesider:
I Struer Kommune er der ud over de syv folkeskoler:
Alle folkeskoleelever i Struer Kommune kører gratis med kommunens skolebusser.
Dog må man kun stige gratis på busserne indenfor Struers bygrænse, hvis man er kørselsberettiget ifølge folkeskolelovens krav om afstand eller trafikfarlig vej:
Alle overbygningselever (på 7. til 9. klassetrin i folkeskolerne) kan søge om skolekort til regionale busser og tog, hvis eleven
Skolens kontor kan udstede buskort og svare på dine spørgsmål om transport mellem skole og hjem.
Skolebusserne i Struer Kommune kører efter følgende ruter og tider:
Rute 332 kører mellem Struer, Limfjordsskolen, Sønder og Øster Hjem og Hjerm
Rute 333 kører mellem Parkskolen, Langhøjskolen og Vejrum
Rute 341 kører mellem Resen, Humlum, Bremdal og Struer
Rute 343 kører mellem Langhøjskolen og Linde
Struer Kommune har 1. januar 2020 vedtaget en helhedsplan for børn og unge mellem 0 og 18 år.
Ideen med planen er at sikre sammenhængskraften og en rød tråd i kommunens indsats, så børn og unge trives og udvikler sig bedst muligt.
Helhedsplanen har medført højere normering i dagtilbud, flere undervisningstimer med to voksne i kommunens folkeskoler, en styrket indsats for de unge og fremskudte fagprofessionelle.
Planen er blevet til i en længere proces, hvor både ledere, medarbejdere, forældre og faglige organisationer har været involveret.
Helhedsplanen er bygget op omkring tre spor:
Dit barns behov for sprogstimulering vurderes i børnehavealderen. Hvis vi vurderer, at barnet har behov for sprogstimulering, tilbyder vi det i barnets institution.
Vi vejleder også forældre til flersprogede børn i selv at understøtte barnets sproglige udvikling. (Projekt ”Forældresamarbejde med fokus på læring”).
Dit barn tilbydes basisundervisning, hvis de ikke har sproglige forudsætninger i dansk for at deltage i klassens almindelige undervisning.
Basisundervisningen tilbydes i form af modtagelsesklasser på Limfjordsskolen:
Vi tilbyder gratis modersmålsundervisning til elever i den undervisningspligtige alder (0.-9. klasse), hvor følgende krav er opfyldt:
EØS – landene: Island, Liechtenstein eller Norge.
Beslutning om specialundervisning foretages af skolelederen på baggrund af en pædagogisk-psykologisk vurdering (PPV) af eleven og i samråd med eleven og forældrene.
Hvis skolen ikke har de nødvendige specialpædagogiske kompetencer, skal kommunen i samråd med forældrenes ønsker finde en anden skole med et relevant undervisningstilbud.
Det er skolelederen, der indstiller eleven til en pædagogisk-psykologisk vurdering, evt. efter forslag fra en lærer eller ønske fra forældre og elev. Det er skolelederen, der beslutter, om elever kan få specialundervisning på skolen. Det kan være som støtte i den almindelige klasse i mindst 9 ugentlige timer eller i en specialklasse.
Når det skal besluttes, om en elev skal have specialundervisning, sker det efter en pædagogisk-psykologisk vurdering (PPV) af eleven, i samråd med eleven og forældrene. Skolens leder skal indstille eleven til en pædagogisk-psykologisk vurdering, hvis man mener, at eleven har behov for specialpædagogisk bistand. Forældrene og eleven kan også selv bede om en pædagogisk-psykologisk vurdering, hvis de synes, at der er behov for det.
Hvis eleven skal have specialundervisning på en anden skole end distriktsskolen, skal kommunalbestyrelsen henvise eleven.
En pædagogisk-psykologisk vurdering giver et sagkyndigt grundlag for beslutninger om undervisningen med udgangspunkt i elevens behov.
En pædagogisk-psykologisk vurdering vedlægges som et forslag til undervisningens rammer og indhold.
Specialundervisning og specialpædagogisk bistand kan gives på flere måder:
Regionerne driver visse specialiserede lands- og landsdelsdækkende undervisningstilbud til børn og unge med tale- høre- eller synshandicap. Herudover er langt de fleste specialskoler kommunale.
Når et barn eller ung fra en anden kommune er anbragt eller i dagbehandling i Struer Kommune, skal den anbringende kommune inddrage Struer Kommune inden anbringelsen for at få en faglig dialog om, hvordan barnet skal undervises.
Struer Kommune vil visitere til det relevante skoletilbud og give den anbringende kommune besked.
Er du bekymret for, om dit barn bør udredes i psykiatrisk regi, kan du kontakte barnets dagtilbud eller skole, som formidler kontakten til PPR.
Her får I mulighed for at få udarbejdet en pædagogisk psykologisk vurdering (PPV). Når den er udarbejdet, kan PPR henvise til yderligere udredning hos børne- og ungepsykiatrien, hvis det er relevant.
En henvisning foregår altid i samarbejde med forældrene og oftest barnets dagtilbud eller skole og forudsætter, at der er mistanke om en alvorlig psykiatrisk problemstilling.
PPR tilbyder støtte og hjælp til skoler og dagtilbud i form af konsultativ bistand. Konsulenterne kontaktes gennem skole eller dagtilbud.
Hvis du som forælder er bekymret for dit barns hverdag eller udvikling i skole eller dagtilbud, kan du henvende dig til barnets skole eller dagtilbud. Skolen eller dagtilbuddet kan herefter rådføre sig med PPR og foranledige et møde med deltagelse af forældre, PPR og relevante fagpersoner fra barnets skole eller dagtilbud.
Konsulenterne i PPR tilbyder sparring, råd og vejledning til det professionelle personale og kan bl.a. hjælpe med tiltag og indsatser omkring barnet i skolen eller dagtilbuddet.
Konsulenterne:
Skole og Dagtilbud
96 84 80 70
csd@struer.dk
Pladsanvisningen
96 84 84 93
Spørgsmål angående indskrivning til og betaling og takster for SFO og dagtilbud.
Flersprogsområdet
40 22 99 64
sag@struer.dk
Struer Ungdomsskole
96 84 86 00
ungdomsskolen@struer.dk
Kom tæt på mennesker, teknologi og natur i Struer Kommune. Her kan du udforske, hvordan det er at bo, leve og drive erhverv i hjertet af Nordvestjylland.