Varmeplan

Struer Kommune går efter at skabe de bedste rammer for kommunens borgere og virksomheder i forhold til at kunne tilbyde en billig og grøn opvarmning af bygninger.

Vi arbejder med varmeplanlægning i samarbejde med varme­værkerne i kommunen. Derudover arbejdes der sammen med virksomhederne i kommunen med henblik på at udnytte overskudsvarmen til fjernvarme.

 

Luk alle
Åben alle

I juni 2022 blev regeringen og Kommunernes Landsforening enige om en aftale om at fremskynde varmeplanlægning. Planlægningen skulle udfase naturgas til opvarmning og give borgene i områder med individuel gasforsyning klar besked om, hvorvidt de kan forvente at få fjernvarme.

Derfor er der udarbejdet  en varmeplan.

Du kan læse Struer Kommunes varmeplan 2022 her.

Tilhørende bilag om forudsætninger kan læses her og bilag med varmeplanscreeninger for de enkelte byer kan læses her.

Du kan også se hvilke områder, der er omfattet af Varmeplan 2022 på vores GIS-kort. Her fremgår det i hvilke byer, der er potentiale for fjernvarme, og i hvilke byer, der ikke er potentiale for fjernvarme.

Du kan se GIS-kortet her.

Der er penge at spare ved at skifte sit gasfyr, oliefyr eller elvarme til en mere miljøvenlig og langtidsholdbar varmekilde.

Hvis du overvejer at skifte varmekilde, kan du med Energistyrelsens beregner nemt se, hvor meget du kan spare ved at skifte varmekilde til et grønnere alternativ.

  1. Klik på linket (https://ny.sparenergi.dk/ny-varme)
  2. Indtast din adresse, så kan se du de forskellige muligheder for netop din bolig, vist med beregninger på evt. besparelser.

Fjernvarme

Bor du i et område, hvor du har mulighed for at få fjernvarme, anbefaler vi, at du benytter dig af denne varmeløsning, da det er en driftsikker, bekvem og grøn varmeløsning. Med fjernvarme er det muligt fra et centralt sted løbende arbejde hen mod grønnere og bedre løsninger for opvarmning af mange boliger på en gang.

Termonet

I landsbyer og beboelsesområder langt fra fjernvarmeforsyning er det ofte muligt at etablere et fælles jordvarmeanlæg kaldet termonet. Gevinsten ved at vælge termonet frem for en individuel løsning er at opnå fordelene ved en kollektiv løsning. Det gælder eksempelvis omkostningerne ved investering og forbrug, mindre støjgener og mere plads ved de enkelte huse, fælles serviceaftaler samt større fleksibilitet.

I nogle områder er der for langt mellem beboelserne, til at kollektiv varmeforsyning kan betale sig. I disse områder kan du vælge en individuel løsning som dækker dit behov.

Varmepumpe

Hvis ikke du kan få fjernvarme, så er en varmepumpe en nem, billig og miljøvenlig varmekilde, som er billigere og lettere at installere end jordvarme.

Hvilken varmepumpe du skal vælge afhænger af boligen, som skal opvarmes. 

Vi anbefaler, at du leaser en varmepumpe i de områder, hvor der på sigt kommer fjernvarme. Dermed undgår du binding og kan således hurtigt skifte over til fjernvarme.

Jordvarme 

Hvis du ikke har mulighed for at få fjernvarme, så er jordvarme en billig, klimavenlig og driftsikker måde at opvarme hus og brugsvand. Jordvarme kan anlægges, hvis dit grundareal er stort nok, det vil sige mindst 300 m2. 

Kombinationsløsninger

En kombinationsløsning kan også være et godt valg for dig, hvis du ikke er klar til fuldstændig at skifte varmeform. Se hvilke varmetyper, der er mest oplagte at kombinere, og hvordan du får det største udbytte af dit nye kombinationsanlæg her.

Du kan spare både penge og hjælpe miljøet, når du sparer på dit energiforbrug derhjemme.

Videncenter Bolius har samlet en masse gode råd til, hvordan du kan spare på både el, varme og vand ved at ændre adfærd og energiforbedre din bolig.

Du kan finde alle de gode råd på Videncenter Bolius' Spar på energien. 

Andre links

Har du spørgsmål, så kontakt