ALSANG: Virtuel fællessang kl. 19 i aften

 

 

Struer Musikskole inviterer den 4. maj kl. 19 alle interesserede til at deltage virtuel fællessang fra egen computer, når det nationale fællessangsarrangement ALSANG løber af stablen. Grundet forsamlingsforbuddet på 10 personer, bliver flere ALSANG-arrangementer igen i år afholdt virtuelt, herunder også på Struer Musikskole 

ALSANG markerer årsdagen for Danmarks befrielse, og derfor bærer de udvalgte sange på aftenen også præg af temaer som frihed, kærlighed og fællesskab. Det bliver sangerinde og tidligere musikskolelærer Mette Jakobsen, der synger for på aftenen. Håbet er, at både nuværende og tidligere beboere på egnen vil tune ind til fællessangen, der i øvrigt akkompagneres af Erik Sommer (klaver), Per Odgaard (bas) samt Thomas Antunes (trommer). 

Borgmester Niels Viggo Lynghøj byder velkommen på en forhåbentlig hyggelig aften derude, hvor fællessang hver for sig kan samle folk fra nær og fjern til markeringen af Danmarks befrielse. 

 

Link til deltagelse via egen computer vil blive offentliggjort på struer.dk samt Struer Kommune og Struer Musikskoles Facebook-sider. 

Find sangteksterne her: www.struer.dk/sangbog

 

FAKTA
ALSANG er Danmarks største fællessangsinitiativ, som vil samle alle borgere i en musikalsk fejring af friheden, fremtiden og demokratiet. 

ALSANG ønsker at hylde friheden og demokratiet og styrke medborgerskabet med fællessang i hele landet. Det vil vi især gøre i anledning af Danmarks befrielse den 4. maj, hvor målet er at samle hele befolkningen i fællessang og sætte fokus på medborgerskab, demokrati og frihed. 

Grundet omstændighederne med Covid-19 blev markeringen af 75-året for Danmarks befrielse i 2020 noget anderledes, end den oprindeligt var planlagt. I stedet for at forsamles til store ALSANG-arrangementer i hele landet blev markeringen og måden vi kunne synge sammen på i et virtuelt og digitalt format via kanaler som bl.a. DR og TV2. 

Langt de fleste af fællessangsarrangementerne vil foregå den 4. maj 2021 og i dagene omkring som en markering af årsdagen for Danmarks befrielse. 

Læs mere på www.alsang.dk