Den mobile café

Coronaudbruddet sætter stadig sine begrænsninger for befolkningen i Struer Kommune. Således også for borgere i beskyttet beskæftigelse og borgere, der er vant til at modtage hjemmevejledning. Det er i særdeleshed den manglende sociale samvær og manglende kontakt til kendte fællesskaber.

De borger får nu en mulighed for at være sammen hver for sig. Struer Kommune har nemlig introduceret Den mobile café, som her et nyt socialt cafétilbud. Den mobile café foregår udendørs og er en minibus, hvorfra det er muligt at servere kaffe til de tilknyttede borgere, som tre gange i ugen får mulighed for at være sammen hver for sig, og dermed opnå det sociale samvær, som er særligt vigtig for disse borgere. Selvfølgelig i overensstemmelse med de gældende retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen.

”Vi ved, at borgere med særlige behov i øjeblikket betaler en meget høj pris, når vi som samfund har lukket de sociale væresteder og beskæftigelsestilbud, som har stor betydning for deres sociale liv og afgørende for deres trivsel. Vi håber, at vi med dette lille cafetilbud kan give dem bare få timers ugentlig hygge i styrede sociale rammer og hvor det afgørende er, at de møder deres venner og netværk og får talt om alt det der fylder for dem, indtil vi forhåbentligt snart kan vende tilbage til en mere normal hverdag.” siger Lene Hornstrup, Centerchef for Handicap, Social og Psykiatri i Struer Kommune.

Den mobile café åbnede dørene d. 20. april.