Kunstnere i Lemvig, Struer og Holstebro åbner døre

”Åbne Døre” eller ”Open Art” giver alle interesserede mulighed for at få indblik i kunstneres kreative miljøer i de tre kommuner. Her er et stort udbud af farverige atelierer, gallerier, kunstværksteder og butikker. Alle med fine og originale smykker, vaser, billeder, skulpturer og mange andre kunstgenstande.

I år er der mulighed for at besøge hele 36 kunstnere og gallerier i de tre vestjyske kommuner. I Lemvig Kommune er dørene åbne hos 14 kunstnere, i Struer 9 og i Holstebro 14.


"Vi er heldige, at der er så mange kunstnere og så megen kunst og kunsthåndværk i vores lokalområde. Det er et stort aktiv for både lokale og turister. Jeg håber, rigtigt mange vil besøge de åbne døre den 28. og 29. og give sig selv en anderledes kulturoplevelse og et helt særligt indblik i kunstnernes univers," siger Jane
Brokholm Mortensen, kulturkonsulent i Lemvig Kommune.

Oversigtskort og mere info om de kunstnere, der holder ”Åbne Døre” finder du på:
www.openart.dk.

Målet med arrangementet ”Åbne Døre” er at vise mangfoldighed i kunstnerlivet i Vestjylland og de mange kunstarter, der findes på egnen.

"Som billedkunstner, der bor helt ud ved Vesterhavet, er det naturligvis det smukke og barske miljø her i vestenvindens hjemland, der præger mine værker. Jeg føler, at jeg er med til at give folk blik for det pragtfulde og dramatiske landskab, som også var Jens Søndergårds. Herude kan man mærke, hvad det vil sige at leve. Derfor er mine landskabsbilleder også "eksistens-billeder," siger Asger H. Nielsen, kunstner i
Trans i Lemvig Kommune og indehaver af Galleri OFFROAD.

Kunstnerne ser arrangementet som en mulighed for at vise interesserede, hvordan og under hvilke former kunst bliver skabt.

"Vi har gennem ca. 30 år med jævne mellemrum haft åbent hus i vores atelier i Voldgade. Det er en styrke at være i en gruppe, hvor der altid er nogen, man kan vende problemerne med, selv om der arbejdes med mange forskellige emner. Vi synes nu, at det kunne være spændende at deltage i det fælles projekt ”Åbne Døre” sammen med andre i området, siger Ingrid Nielsen fra gruppen kunstgruppen Orange Rytme i
Holstebro. Der er gode muligheder for at se de mange forskellige former for kunst, der udøves i Vestjylland. Og der er mange.

"Jeg finder stor glæde i at eksperimentere med form og farve. Min keramik får ofte et grafisk udtryk, med skarpe kanter og grafiske mønstre. Jeg arbejder primært med stentøjs- og porcelænsler. Jeg har arbejdet med keramik i snart 15 år og har eget værksted på min bopæl, hvor jeg ser frem til at byde velkommen til Åbne Døre," siger Elsebet Bondgaard, keramiker i Struer.

Kunstnerne åbner dørene klokken 11.00 og lukker igen klokken 17.00 begge dage.