Padelbane på vej til Struer

24. februar 2021

Padelbanen er den første af slagsen i Struer Kommune, og skaber fundament for, at Danmarks hurtigst voksende sportsgren nu også kan bidrage til flere sjove, indholdsrige og sunde bevægelsesmuligheder i Struer Kommune.

Padel har de seneste år fået tag om danskerne, og formand for Struer Tennisklub, Jann Evers, er en af dem, der ser frem til tilblivelsen af banen:

"I Struer Tennisklub er vi utroligt glade for, at Struer Energi Park nu får etableret padel-faciliteter. Vi har længe haft et ønske om at få padel til Struer og har et stykke tid arbejdet på planer om at få lavet et padel-anlæg i nær tilknytning til tennisbanerne, men det anlæg Struer Energi Park har projekteret overgår langt vores egne ideer og planer, så vi bakker i stedet op om Struer Energi Parks anlæg og er i tæt dialog med både leder af Struer Energi Park, Peder Randrup Pedersen, og flere af de andre ketcher-sportsklubber i Struer om et fremtidigt samarbejde om padel i Struer.”

Padel er en sport, der bedst kan beskrives som en blanding af tennis og squash. Banen er lidt mindre end en tennisbane og er omgivet af vægge, der også bruges som bander i spillet. Det er en social sport, hvor der som udgangspunkt spilles med fire spillere. Padel er altså en sjov sport for mange, og fælles for den sjove bevægelse er, at det er let at lære og at der fart over feltet i de ofte lange dueller.

I tråd med planerne
Tilskuddet til den nye padelbane ligger i tråd med den udvikling, der beskrives i Struer Kommunes nye Kultur- og Fritidspolitik.

Derfor skaber det ekstra glæde hos Kultur- og Fritidsudvalgsformand, Lars Møller Pedersen, at byrådet bakker op og samarbejder om idrætslivets behov og ønsker til f.eks. nye baner samt udviklingen af nye sportsgrene og bevægelsesmuligheder i Struer Kommune.

”Padeltennis er den hurtigst voksende sportsgren i verden og en fantastisk motionsform, hvor mange kan være med. Padelbanen skal gøre det attraktivt at dyrke idræt og skal styrke kommunens tradition for et stærkt foreningsliv. Som kommune har vi et ansvar for løbende at styrke rammerne omkring det frivillige foreningsliv. Derfor bakker vi naturligvis op om investeringen i nye rammer for udviklingen af padeltennis her i Struer Kommune,” siger Lars Møller Pedersen.

Byrådets tilskud til Struer Energi Parks etablering af padel er ligeledes et ønske om at understøtte den videre udvikling af Struer Energi Park som et kraftcenter for idræt, bevægelse og sammenhold i Vestjylland, hvilket Struer Tennisklub også bakker op om.

”Vi ser frem at byde padel velkommen i Struer og at tilbyde både nuværende og kommende medlemmer muligheden for at dyrke endnu en ketchersport,” afslutter Jann Evers.

 

FAKTA
Ny Padelbane i Struer
Den kommende padelbane i Struer er i første omgang midlertidig, idet der arbejdes på et større projekt med udbygning af Struer Energi Park, så der skabes mulighed for etablering af en hal med tre permanente padeltennisbaner. Den kommende padelbane i Struer Energi Park står efter planen klar i løbet af marts, og kan derefter tages i brug, når retningslinjer og restriktioner for coronasmitten tillader det.