Psykiatriskolen fejrede 10-års jubilæum på Sindets Dag

Mødestedet var i lavuen i Klosterheden. Naturen kan spille en stor rolle for vores mentale sundhed og velbefindende med påvirkninger fra farver, dufte, lyde og ro, og netop derfor var fejringen placeret i den smukke vestjyske natur

Søren og Christina, to af medlemmerne af Psykiatriskolen, bød velkommen og holdt tale i anledningen af fejringen af 10-års jubilæet og Sindets Dag.

Søren og Christina fortalte om, hvordan Sindets Dag og Psykiatriskolens arbejde sætter fokus på psykisk sundhed, og at et arrangement som dette viser, at selvom man er psykisk sårbar, så kan man godt finde styrken til deltage og få en hyggelig dag, som kan blive en god oplevelse at gemme på.

Eftermiddagen fortsatte med kaffe og kage behørigt pyntet med flag i dagens anledning.

De godt 30 deltagere fik derefter mulighed for at tage med traktorbussen fra Seaside Safari ud på tur i Klosterheden eller at hygge sig sammen i lavuen med varme fra pejsen.

Turen rundt i Klosterheden blev krydret med spændende fortællinger fra naturfortæller Chresten Maarupgaard om såvel bævere og krondyr som de lokale historier fra 2. verdenskrig om flyveplads, flygtningelejr og kærlighedshistorier. Der var lejlighed til at kigge ind i en mandskabsbunker og resterne af en flyverhangar.

Flere af deltagerne var også så heldige at se en bæver og en flok dådyr foruden den smukke efterårsklædte natur.

Efter en god times tid i traktorbussen var det tid til grillede pølser og kartoffelsalat i lavuen kombineret med gode snakke mellem nye og gamle bekendtskaber, inden det var tid til afgang med bus til Struer Havn.

Mange af deltagerne tilkendegav, at det var en skøn eftermiddag med gode natur- og personlige oplevelser, der kan tages med hjem.