Region Midtjylland understøtter strategien: Markante lydinstitutioner skal udbrede og aktivere lydkunsten

I fremtiden skal Region Midtjylland være en international højborg for lydkunst. Det er rundt regnet missionen for samarbejdspartnerne bag projektet ’Fremtidens lydkunst i Region Midtjylland – talentudvikling og netværksdannelse’.

Sound Art Lab, SPOR og Struer Tracks vil med projektet opkvalificere, understøtte og udbrede lydkunsten, så kunstnere og publikum dels får bedre arbejdsvilkår og dels opnår en større fortrolighed med kunstformen.

”Ambitionen er at skabe relevante møder mellem kunst og publikum, mellem det regionale og det internationale og mellem det etablerede og det endnu ikke opdagede. Vi inviterer til at eksperimentere og tænke ud over snævre definitioner, og forhåbentlig vil projektet skabe inspiration og bidrage til reel udvikling både inden- og udenfor regionen her og nu men også mange år ud i tiden,” siger Anne Marqvardsen, festivaldirektør og kunstnerisk leder ved SPOR festival.

Bred geografisk forankring af lydkunsten
Med to af Danmarks største og mest profilerede festivaler for lydkunst, SPOR festival i Aarhus og Struer Tracks, og det nationale værksted for lydkunst, Sound Art Lab i Struer, er betingelserne for at udvikle et internationalt set unikt miljø for lydkunst i regionen er til stede, mener leder af Sound Art Lab, Jacob Kreutzfeldt:  

”Vores drøm er at samle toneangivende aktører på tværs af regionen, så vi bedst muligt a) understøtter kunstneres arbejdsvilkår, b) udvikler lyd som kunstnerisk felt samt c) udvikler regionens status som et internationalt hotspot for lydkunst og eksperimenterende musik.”

Foruden de tre samarbejdspartnere, der repræsenterer Region Midtjylland geografisk bredt, skal flere aktører bidrage til udførelsen af projektet, herunder Det Jyske Kunstakademi, Det Jyske Musikkonservatorium og Kunsthal Regelbau 411.

Projektet starter for alvor op senere på sommeren, når Sound Art Lab officielt indvies den 27. august 2021.

Sound Art Lab i Struer.

FAKTA

Om projektet

Projektet ’Fremtiden lydkunst i Region Midtjylland – talentudvikling og netværksdannelse’ skal udbrede det kunstneriske felt for arbejde med lyd til en bredere målgruppe både blandt udøvende og blandt publikum. Konkret vil projektet bestå af blandt andet workshops, kurser, foredrag samt lancering af flere lydkunstneriske værker på internationale platforme. Projektet er det første af sin slags i regional og dansk regi; det lydkunstneriske felt er et relativt ungt område, som mange traditionelle kunstinstitutioner har svært ved at inkorporere i deres programmer og kontinuerlige aktiviteter.

Om Sound Art Lab

Sound Art Lab er et nationalt værksted for lyd og kunst i Struer, lydens by. Vi udbyder residencies, midlertidige arbejdspladser, kurser og undervisning, alt sammen med lydkunst som omdrejningspunkt.

soundartlab.dk

Om SPOR

SPOR har siden 2005 arbejdet ambitiøst med at aktualisere og udbrede den nyeste lyd- og tonekunst, nationalt som internationalt. SPORs hovedaktivitet er den årlige SPOR festival, der finder sted i foråret på en række etablerede venues og alternative lokationer i Aarhus. I 2021 finder festival sted 8.-11. september.

sporfestival.dk

Om Struer Tracks

Struer Tracks er en international biennale for lydkunst, der finder sted i Struers offentlige rum. Biennalen afholdes for 3. gang d. 20 august til d. 5 september 2021– denne gang med temaet Lydens Landskaber og med Charlotte Bagger Brandt som kurator.

struertracks.dk