Stor interesse for Seniorbo Struer

8. april 2021

Med den store efterspørgsel, tegner der sig også et billede af, at dette ikke nødvendigvis bliver det eneste projekt i Struer

Der er stor interesse for det kommende seniorbofællesskab, der bliver etableret i Danske Banks gamle domicil på Østergade 29 i Struer gågade. Således er der knap 60 tilmeldte på listen over mulige beboere til de ca. 20 boliger, der med fællesarealer kommer til at udgøre Seniorbo Struer.

”Det er glædeligt, at der er så mange, der ønsker at blive en del af det kommende seniorbofællesskab i Struer. Vi vidste, at der var efterspørgsel på denne type boliger, men at interessen allerede er så massiv, bevidner om, at vi, sammen med Lejerbo og Realdania, har ramt rigtigt,” siger Niels Viggo Lynghøj, borgmester i Struer Kommune.

Og hvis interessen for Seniorbo Struer viser sig større end, hvad det kommende seniorbofællesskab kan imødekomme, vil der blive arbejdet på at etablere flere seniorbofællesskaber i byen:

”Med den store efterspørgsel, tegner der sig også et billede af, at dette ikke nødvendigvis bliver det eneste projekt i Struer, der har til formål at imødekomme drømmen om at flytte i individuel bolig med mulighed for at indgå i fællesskaber med jævnaldrende. Vi vil bestemt kigge mod at etablere flere seniorbofællesskaber, hvis interessen er til det – hvilket der er noget der tyder på, at den er,” uddyber Niels Viggo Lynghøj.

Brugerne skal forme seniorbofællesskabet

Et udpluk af de personer, der har meldt sig på interesselisten, vil blive inviteret til at deltage i en brugergruppe, der får indflydelse på udformningen og værdisætningen for det kommende bofællesskab.

Brugergruppen bliver således en del af processen fremadrettet og får dermed mulighed for at komme med idéer og inspirere til indretningen af fællesrum og udearealer. Derudover bliver der også mulighed for at få indflydelse på, hvordan hverdagen og værdierne i det fremtidige Seniorbo Struer bliver. Det kan eksempelvis være i forhold til, hvad beboerne skal være fælles om og hvordan de skal være det.

Stadig åbent for tilmelding og input

Hvis du er interesseret i at bo i det kommende seniorbofællesskab, kan du stadig nå at skrive dig på interesselisten. Det gør du på www.struer.dk/seniorbo. Her kan du både skrive dig op digitalt, men også printe et skema, som du kan aflevere i postkassen på siden af bygningen ud mod Fiskergade. Der er deadline d. 29. april kl. 12.00.

Derudover ønsker Seniorbo Struer stadig idéer fra alle Struerboere, der har forslag til, hvordan bofællesskabet kan bidrage med liv til byen, indenfor følgende emner:

  • Fællesskab og byen
  • Fællesskab og udeliv
  • Fællesskab og indeliv
  • Bæredygtighed

Dine idéer kan du sende til seniorbostruer@pluskontoret.dk eller aflevere dem i postkassen på bygningen.

www.struer.dk/seniorbo kan du også se videoer, som præsenterer tankerne bag Seniorbo Struer og hvordan bæredygtighed er tiltænkt at indgå i dagligdagen i bofællesskabet og hvordan fællesskabet fungerer som boform.