Struer Kommune er stadig blandt landets mest ejendomsvenlige

Erhvervsorganisationen EjendomDanmark har for tiende år i træk undersøgt hvilke kommuner, der skaber de bedste rammer for det lokale erhvervsliv gennem de betingelser, som kommunen tilbyder sine ejendomsinvestorer. Her lander Struer Kommune som nummer syv ud af de 98 kommuner.

”Vores placering viser, at vi forsøger at skabe et godt fundament for ejendomsejere-, erhvervslivet og investorer, mens vi samtidig holder fast i at være nogle af de bedste til at gøre netop det,” siger borgmester Niels Viggo Lynghøj.

Undersøgelsen fra EjendomDanmark måler hovedsageligt på objektive parametre hos kommunerne og den ejendomsvenlighed, de tilbyder. Og selvom, at Struer Kommune klarer sig pænt, når det kommer til ejendomsvenlighed, så skal arbejdet med at forbedre og optimere forholdene på området fortsætte.

”At vi har fået en syvedeplade i år gør ikke, at vi mister lysten til at udvikle området. Vi vil selvfølgelig stadig arbejde på at forbedre vores placering i fremtiden, og blandt andet er vi allerede i gang med at kigge på, hvordan vi kan gøre vores byggesagsbehandlingstider kortere,” siger borgmester Niels Viggo Lynghøj.

Struer Kommune placerede sig som nummer seks i sidste års undersøgelse.

Fakta

Hvert år udkommer EjendomDanmark med en analyse af kommunernes ejendomsvenlighed, der viser, hvor gode vilkår ejendommenes ejere har rundt i landet.

Kommunernes rangering på hvert parameter sammenregnes til en placering på den samlede rangliste. EjendomDanmark undersøger forhold, som kommunerne selv har indflydelse på, og som har betydning for ejendommenes ejere i kommunerne.

Kommunerne vurderes på følgende parametre:

  • Dækningsafgift
  • Grundskyld
  • Om kommunes private lejeboliger er reguleret eller ej
  • Sagsbehandlingstiden for byggesager
  • Byggesagsgebyrer
  • Antallet af ejendomsforbrydelser per 100.000 bygningskvadratmeter