Vigtigt nyt om Digital Post

En ny udgave af Digital Post er ved at blive implementeret for at bane vejen for bedre kommunikation mellem borgere og myndigheder.

Derfor skal Digitaliseringsstyrelsen flytte al den post, der gennem tiden er blevet sendt mellem borgere og kommuner, regioner og staten fra den eksisterende Digital Post-løsning til den nye. 

Opgaven har høje sikkerhedskrav, som betyder, at Digitaliseringsstyrelsen bliver nødt til kortvarigt at stoppe afsendelse og besvarelse af Digital Post, mens data overflyttes fra den gamle løsning til den nye Digital Post. Derfor vil der i november være en periode på fire dage, hvor du ikke kan sende eller modtage Digital Post fra offentlige myndigheder.

Du skal som borger ikke gøre noget for, at Digitaliseringsstyrelsen kan flytte posten.

4 dage uden ny Digital Post fra det offentlige

Fra fredag den 26. november til og med mandag den 29. november kan du ikke modtage eller besvare Digital Post fra offentlige myndigheder. Begge dage inklusiv.  

I de fire dage kan du fortsat:

  • Logge ind med NemID eller MitID på borger.dk og e-Boks og læse den post, du tidligere har udvekslet med offentlige myndigheder.
  • Modtage post fra de virksomheder, som du har givet tilladelse til at sende til dig i e-Boks.

Myndighederne er orienterede om, at de ikke kan sende Digital Post til dig i de dage.

Fra tirsdag den 30. november kan du igen modtage og besvare Digital Post fra offentlige myndigheder. Du logger ind med NemID eller MitID, som du plejer.

Fremover kan du læse Digital Post fra offentlige myndigheder flere steder

Du kan i dag læse Digital Post fra offentlige myndigheder på borger.dk og i e-Boks. Det kan du også fremover. Og som noget nyt kan du fra den 30. november også læse posten i den nye Digital Post-app samt på mit.dk. Du kan naturligvis frit vælge, hvor du vil læse din Digital Post. Som borger skal du ikke gøre noget for at kunne læse din post flere steder.

Har du spørgsmål?

Hvis du vil vide mere om platformene, hvor du kan læse Digital Post efter den 30. november, kan du læse mere her: www.borger.dk/digitalpost