Digital musik og leg øger livskvalitet på Vestcenter Kilen

Det skal være sjovt at træne, og det kan et godt fællesskab hjælpe med. Det var de overvejelser, som fik Vestcenter Kilen til at ønske sig nye muligheder, der både kunne styrke fællesskabet og motivere dagcentrets borgere til at bevæge sig mere.

Borgerne kan nu kaste sig ud i aktiviteter som spil, quiz, sang, musik og træning. Det sker alt sammen via den nye, smarte skærm, hvor man kan vælge mellem alskens aktiviteter. Se mange lege og spil får borgernes fysiske og kognitive træning til at blive sjovere og mere motiverende.


- De borgere, der kommer her på dagcentret, har alle funktionsnedsættelser af forskellig karakter, og man ved, at mange af de udfordringer, borgerne har, kan forebygges med bevægelse, træning og socialt samvær, fortæller funktionsleder af Aktivitetsområdet i Struer Kommune Yvonne Villadsen og fortsætter:

-Samtalen om ”gamle dage” er vigtig for mange af vores borgere, og med aktivitetsskærmen har vi fået muligheder for at tage den samtale nye steder hen ved at bruge billeder, videoer og musik fra 'gamle dage'.

Skærmen er allerede populær

Både borgere og personale har allerede mange positive erfaringer med skærmen:

- Den er en succes. Vi har løbende fundet ud af, at vi kan bruge skærmen på flere måder, end vi regnede med på forhånd. For eksempel giver skærmen større variation i øvelser og spil end ellers, og det virker rigtig godt. Også sådan noget som biografeftermiddage er meget populært blandt brugerne, som ellers ikke opsøger biografen, forklarer Yvonne Villadsen.

Dagcentrets målgruppe er borgere i alderen 55 til 98 år med forskellige funktions-nedsættelser. De har alle et ønske om at være del af et fællesskab og være med i aktiviteter, arrangementer og socialt samvær med ligesindede, så de oplever en meningsfuld hverdag.

Flere erfaringer samles ind

Et digitalt tilbud som aktivitetsskærmen er nyt for dagcentret, og derfor vil der frem til februar 2023 blive evalueret på, hvordan skærmens lege, quizzer, musik, spil og så videre kan bidrage positivt til hverdagsaktiviteterne på Vestcenter Kilen – både for borgerne og personalet. Man samler også erfaringer ind om, hvordan skærmen bedst kan anvendes som en ressource til at understøtte mental og fysisk træning samt socialt samvær blandt ældre.

- Det er vores håb, at vi med tiden kan bruge vores erfaringer med skærmen andre steder, slutter Yvonne Villadsen

Den nye Touch & Play aktivitetsskærm på Vestcenter Kilen er bevilget med midler fra Trygfonden