Kreative virksomheder konkurrerer om 50.000 kr. for mest lovende virksomhed i Lydens By

Der er kolde kontanter på højkant, når kreative virksomheder og investorer mødes i Struer den 29. marts til eventet DCI GO! Dagens hovedform l er at styrke netværk og samarbejde i den kreative branche i og omkring Struer, men for en del af de tilmeldte virksomheder er der også udsigt til andet end nye bekendtskaber.

Til konferencen konkurrerer et udvalg af de tilmeldte virksomheder i at pitche deres virksomhed og har muligheden for at vinde 50.000 kr. for mest lovende og skalérbare virksomhed og 5.000 kr. for bedste pitch. Inden konkurrencen har de udvalgte virksomheder deltaget i Danish Creative Industries (DCI) undervisningsforløb i pitch-træning og forretningsmodeller. Det forklarer grundlægger af DCI, Kristian Riis.

“DCI handler om at løfte kreative virksomheder og startups ved at matche dem med kapital og hjælpe dem videre på deres vækstrejse. Undervisningsforløbet og præmierne giver os mulighed for at støtte en række virksomheder med konkrete midler, og efterfølgende tage dem i hånden, og - alt efter behov - hjælpe dem med at videreudvikle deres forretningsmodeller og øge deres forretningsforståelse,” siger Kristian Riis og forklarer, at præmierne udloddes i samarbejde med Gudbjørg og Ejnar Honorés Fond.

Styrker Lydens By

I Struer glæder man sig over, at DCI GO! lægger vejen forbi. John Fogde, Chef for Lydens By, forklarer, at samarbejdet med DCI understøtter og videreudvikler de strategier, som allerede findes for den kreative branche i Struer Kommune.

”Med en ambition om, at Struer ikke bare skal være Lydens By, men The Silicon Valley of Sound er det ekstremt vigtigt at dyrke og styrke de kreative erhverv i kommunen. Vi har både brug for innovative iværksættere, der kan lave fremtidens højtalere, musik-apps og støjdæmpende materiale, men også designere, udviklere og opfindere, der tænker visuelt og æstetisk. Derfor er et partnerskab med Danish Creative Industries et vigtigt tiltag for Struer,” siger John Fogde.

Danish Creative Industries er et nyt dansk initiativ, som i 2022 afholder i alt seks events over hele landet. DCIs mål er at matche kreative virksomheder med kapital og understøtte de kreative erhvervs vækst og udvikling. DCI regner med, at i omegnen af 100 virksomheder, brancheorganisationer og investorer vil deltage i eventet den 29. marts i Struer, der er dog stadig ledige pladser. Heraf vil 12 virksomheder være en del af pitch-konkurrencen.

Præmier uddelt til DCI GO! i Aalborg

I slutningen af februar var DCI GO! i Aalborg, og her vandt virksomheden QUALA, som har skabt en cirkulær produktion ved at genbruge og upcycle tekstil, prisen for bedste pitch. ”På eventet fik vi mødt mange nye og kloge mennesker med mere erfaring end os, og det er planen at udnytte det bedst muligt i nærmeste fremtid. Blandt andet har det åbnet dørene for nye samarbejdspartnere omkring content creation og muligheden for et lokalt showroom. Vi er også blevet tilbudt et tre-måneders gratis mentorforløb, hvilket passer godt med, hvor vi er på vores vækstrejse lige nu,” siger Elias Mølbak, founder af Quala.

Virksomheden Selvbygger+, som har udviklet en digital løsning som hjælper selvbyggere, løb med prisen for den mest lovende og skalérbare virksomhed og tog dermed 50.000 kr. med sig hjem fra DCI GO! i Aalborg.

”At vinde prisen som mest lovende og skalérbare virksomhed til DCI GO! har givet os en kæmpe motivation til at kæmpe videre for bedre byggeprojekter til private. Helt konkret giver den økonomiske gevinst os mulighed for at udvikle platformen yderligere og samtidigt styrke markedsføringen af Selvbygger+ hurtigere end forventet. Et stort boost for os,” siger René Mallin, founding partner i Selvbygger+.

DCI GO! i Struer afholdes hos og i samarbejde med Sound Hub Denmark. Eventet starter kl. 09 og slutter kl.17.

Fakta om DCI:

Bag DCI initiativet, som støttes af Industriens Fond står også en række partnere, herunder Vækstfonden, Lunar Bank, Gudbjørg og Ejnar Honorés Familiefond og Dansk Erhverv, og en lang række samarbejdspartnere som bl.a. Creative Denmark, Danmarks Grønne Investeringsfond, Business Aalborg, Nordic Female Founders, Utzon, Space10, Struer Lydens By, Design Denmark, Sound Hub, Creative Business Network, Musikindustriens Netværk, Barc, Anarkist, Northurbanstudio m.fl.