Eventyr kommer til live hos Østbyens Dagtilbud

Fantasien har fået frit løb i Baunegården hos Østbyens Dagtilbud, hvor børnene har pustet nyt liv i de klassiske eventyrkarakterer. Henover en cirka 3 ugers periode har børnehaven nemlig haft fokus på eventyr rundt i stuerne. Gennem sang og leg har dagtilbuddets børn fået rig mulighed for at træde ind i fortællingernes farverige univers.

Aktiv læring gennem fordybelse i eventyr

Udover at skabe en rød tråd gennem ugerne med eventyrtemaet, har Østbyens Dagtilbud også haft et tydeligt endemål. Først og fremmest er eventyrprojektet et effektivt værktøj til at sætte gang i børnenes kreativitet. Derudover har eventyrene også været en sjov måde at få børnene til at lege med sproget samt fremme deres forståelse for forholdsord og tillægsord.

Børnene har været de vigtigste medspillere i projektet, hvorfor de selv har udvalgt eventyrene, de vil fordybe sig i. Det har f.eks. været De Tre Bukkebruser samt Guldlok og De Tre Bjørne. Og det er netop processen med eventyrtemaet, som fra start til slut har haft første prioritet. Det fremhæver Benjamin Dybdal, pædagogisk leder hos Østbyens Dagtilbud:

- Processen for vores tema har haft 1. prioritet. At have ro og tid til fordybelse. At få skabt et læringsmiljø, hvor alle på hver sin måde, har mulighed for og lyst til at deltage.

Dagtilbuddet ser her eventyrene som et fint udgangspunkt for den aktive læring. De klassiske gentagelser giver en tryghed hos børnene, hvilket dermed giver dem større mod på at deltage aktivt i eventyraktiviteterne.

Børnene lærer at anerkende hinanden

Det er dog ikke kun lim, maling og papir, som børnene flittigt har haft fingrene i. Dramatisering af de klassiske eventyrbøger, har også været et vigtigt element i løbet af projektugerne. Skuespillene har nemlig givet børnene mulighed for at prøve kræfter med at være i spotlightet. På den måde lærer børnene samtidig at lytte og se andre på de skrå brædder, hvilket afsluttes med anerkendende klapsalver. Det er ikke kun på scenekanten, at eventyrene kommer til live. Børnene tager også eventyrene med i deres leg.

Børnene inviterer til fernisering

En fin krølle på eventyrtemaet var en lukket fernisering, hvor Baunegården inviterede forældrene indenfor. Her kunne børnene stolt fremvise deres værker, som projektet resulterede i.

- Det at invitere forældre ind til kaffe, og se hvad vi har lavet, bringer glæde og stolthed hos vores børn (og sikkert også forældrene), afslutter Benjamin Dybdal

I slutningen af februar rykker Østbyens Dagtilbud børnenes eventyrudstilling ud til Struer Bibliotekets hyggelige lokaler.