Oplev ungekulturhuset til Åbent Hus i Kælderen

I starten af 2023 blev dørene åbnet til Kælderen; det nye samlings- og mødested for unge i Struer Kommune. Siden da har der været fuld fart på Kælderens program. Udover at tilbyde gratis koncerter, PoetrySlam og KælderQuiz for områdets unge, er der også skruet godt op for initiativerne. Fælles for de forskellige arrangementer og tiltag, er, at de møder de unge i øjenhøjde.

Nu er Kælderen klar til at vise frugten af deres udviklingsarbejde frem. Derfor inviterer Kælderen alle interesserede indenfor til Åbent Hus torsdag d. 22. juni i tidsrummet kl. 15-18. Der er planlagt et alsidigt program, hvor der er mulighed for at udforske lokalerne, møde de frivillige ildsjæle og deltage i aktiviteter. Så sæt et kryds i din kalender allerede nu og oplev ungekulturhusets hyggelige stemning.

Se hele Åbent Hus arrangementet her

Sæt dit unikke aftryk på Kælderens indretning

Til Åbent Hus sørger de frivillige for, at der bliver disket op med hjemmebagt kage, mens tørsten kan slukkes i Kælderens bar. Udover god forplejning er der også sørget for underholdning. Det involverer henholdsvis et korindslag med Struer Kommunes ungetalentkor samt et indslag med live musik.

En af de helt store aktiviteter bliver dog et fælles krea-projekt. I løbet af Åbent Hus-arrangementet får de besøgende nemlig mulighed for at udsmykke en af Kælderens vægge med farverige tuscher. Der er sat nogle kreative kunstrammer på forhånd, så det er nemt at sætte gang i nørklefingrene. Det sker gennem et fælles maletema, også kendt som en prompt, de besøgende skal kreere ud fra. Til sidst bliver der sat en flot krølle på vægprojektet af den lokale kunstner Britt Fage. Hun sørger nemlig for, at de forskellige figurer kædes til ét sammenhængende vægmotiv.

Slutresultatet bliver dermed en unik væg i en flot graffiti-inspireret tegnestil. Det fælles kunstprojekt skal altså ikke kun være med til at peppe Kælderen op, men er også en måde at give de unge ejerskab af stedet ved, at de vitterligt kan sætte deres eget aftryk.

Unge studerende viser deres projekter frem

Udover kage, musikalske indslag og krea-projekt kan man også se frem til en udstilling fra FGU-studerende. Under Åbent Hus-arrangementet vil eleverne fremvise forskellige projekter, de har produceret. Det gælder studerende fra henholdsvis FGUs produktionslinje samt kommunikationslinje. Det bliver en fremvisning bestående af både færdige produkter og plancher.

Det er dog ikke kun de unge, der får mulighed for at udfolde sig i Kælderens lokale til Åbent Hus. Ungekulturhuset har i forbindelse med arrangementet lavet et samarbejde med Struer Museum. Museet har således fået til opgave at designe et af Kælderens rum, hvoraf indretningen vil tage udgangspunkt i den elegante Rokokostil. Hvordan rummet ender med at se ud, kan man dog kun finde ud af ved selv at opleve mystikken i Kælderen.

Ungekulturhuset Kælderen har endelig fået et facadeskilt, så det er nemt at spotte samlingsstedet i Struers bybillede.

Kælderens nye facadeskilt gør det endnu lettere at spotte ungekulturhuset i bybilledet.

Find nemt vej til Kælderen

Kælderen befinder sig under Struer Musikskole. Indtil nu har det været en lille smule svært at spotte det i bybilledet. I hvert fald hvis man ikke er stedkendt. Nu har Kælderen dog fået et spritnyt skilt, der med store hvide bogstaver på Musikskolens facade, viser vej. Det er dermed ingen sag at finde hen til Kælderen hverken til Åbent Hus eller deres fremtidige arrangementer.