Struer Kommune - Lydens ByStruer Kommune - Lydens By
Struer Action Sports Festival 2019
20. marts 2019
Der bliver masser af larm og action i Lydens By lørdag d. 6. juli, når Struer Racing Festival og Action Sport Festival går sammen om et stort event, der byder på show i luften, på landjorden og i vandet.

To kendinge går sammen om kæmpeevent på Struer havn

Struer Action Sport Festival 2019 bliver til i et samarbejde mellem Struer Kommune, Racing Festival og firmaet A Sports, som har specialiseret sig i at arrangere spektakulære events og mesterskaber indenfor Luftsport.

Struer Racing Festival har i de sidste fem år samlet tusinder af mennesker på havnen i Struer og Action Sport Festival debuterede sidste år med et show, som ganske vidst blev generet voldsomt af efterdønningerne fra stormen Johanne. Firmaet A. Sports har stor erfaring med at arrangere luftsportsshows i hele verden, og de har ikke ladet sig slå ud over udfordringerne sidste år. Få dage efter afviklingen af showet i august 2018 gik planlægningen af et nyt show i 2019 i gang. I det tidlige efterår blev der desuden rette henvendelse til Morten Dons og Struer Racing Festival om et samarbejde. Nu er de klar til at levere et endnu større show i samarbejde med racerkøreren Morten Dons, kommunen og de lokale luftsportsklubber. Dagen vil byde på stuntfly i luften, faldskærmsudspring, paragliding, mc-stunt, opvisning med racerbiler og highspeed-ture med professionelle racerkørere. Det endelige program ligger først helt fast på dagen. 

- Vi har fokuseret på at lavet et actionmættet program, som starter lørdag morgen og først slutter om aftenen. Programmet er sammensat sådan, at der vil være masser at se på, uanset vejret, fortæller turist- og eventchef i Struer Kommune, Kim Høfler. 
Struer Action Sport Festival er gratis for tilskuerne, hvilket kun kan lade sig gøre med hjælp fra kommunen og en lang række samarbejdspartnere og sponsorer.  Michael Kattrup fra A. Sports har arrangeret luftshows flere steder i blandt andet USA og Asien med langt større budgetter end det, der er tale om i Struer, men han har store ambitioner om at Struer som venue skal med op på det højeste niveau med tiden:

- Normal er den slags shows henvist til flyvepladser og marker ude på landet, men i Struer har vi en helt unik fordel på grund af sin placering og en havn, hvor man kan trække et luftshow over vand helt ind til publikum. Samtidig giver havnens indretning mulighed for at skabe en masse spektakulære shows på samme sted, siger Michael Kattrup. Han glæder sig over, at det er lykkedes at få et samarbejde med Morten Dons og håber på, at det vil kunne udvikle sig i de kommende år.

Struer Action Sport Festival er en i rækken af såkaldte signaturevents, som Struer Kommune satser på at udvikle ligesom det gælder Run To The Beat, SANS og Struer Tracks. 

- Først og fremmest ønsker, vi at give kommunens borgere mulighed for at opleve store events i deres egen kommune, men det er samtidig også med til at sætte en tyk streg under, at vi i Struer er Lydens By og med det også mener, at vi skal kunne høres tydeligt i hele Danmark, siger borgmester Niels Viggo Lynghøj.
 

Læs mere
KONTAKT INFORMATION
Struer Kommune
Østergade 11-15
7600 Struer
CVR: 29189951
T: 9684 8484
struer@struer.dk
sikkerpost@struer.dk
Databeskyttelsesrådgiver
http://struer.dk/dpo
dpo@struer.dk

ÅBNINGSTIDER

Mandag   kl: 10:00 - 15:00
Tirsdag   kl: 10:00 - 15:00
Onsdag   kl: 10:00 - 15:00
Torsdag   kl: 10:00 - 17:00
Fredag   kl: 10:00 - 12:00

 

DEN DIGITALE HOTLINE - TELEFON: 70 20 00 00

TELEFONTIDER  
Mandag - torsdag kl. 08.00 - 20.00
Fredag kl. 08.00 - 16.00
Lørdag lukket
Søndag kl. 16.00 - 20.00