Struer Kommune - Lydens ByStruer Kommune - Lydens By
Struer Kommune
22. marts 2019
Lokale virksomheder i netværket Code of Care Struer tager et socialt ansvar for at skabe småjobs for borgere på kanten af arbejdsmarkedet. 102 borgere er kommet i arbejde via netværket og det tal skal vokse. Code of Care Struer holder inspirationsarrangement for nye interesserede virksomheder den 11. april.

Struers erhvervsliv skaber jobs til borgere på kanten

Erhvervslivet i Struer Kommune har vist stor opbakning til småjob-projektet Code of Care. Projektet har som mål at få borgere på kanten af arbejdsmarkedet i beskæftigelse, og det sker ved at dele nogle af virksomhedernes daglige opgaver op i småjobs, som arbejdstagerne kan påtage sig uden yderligere opkvalificering.

19 virksomheder har meldt sig ind i Code of Care Struer, netværket som driver projektet, og det har indtil videre skabt småjobs til 102 borgere, som dermed har bevæget sig ind på arbejdsmarkedet efter at have stået på kanten af det.

Borgmester Niels Viggo Lynghøj roser tankegangen bag Code of Care og ikke mindst de lokale virksomheders opbakning til den.

“Jeg er glad for, at ildsjæle i det lokale erhvervsliv træder frem og påtager sig et særligt ansvar. Code of Care har vist, at det betaler sig med en målrettet indsats for at hjælpe så mange som muligt ind på arbejdsmarkedet. Både for de deltagende virksomheder og ikke mindst for de borgere, der finder en plads på det. Det gavner i sidste ende hele lokalsamfundet Struer Kommune,” siger Niels Viggo Lynghøj.

Inspirationseftermiddag med tapas og Steffen Brandt

Succesen for Code of Care i det første år giver håb om endnu flere deltagende virksomheder, flere småjobs og flere borgere, som kan bidrage til egen indtægt og vækst i virksomhederne.

Derfor arrangerer Code of Care Struer en inspirationseftermiddag for lokale virksomheder, der er interesserede i at komme med i netværket og bidrage til et mere rummeligt arbejdsmarked og samtidig få flere hænder til opgaver, det ikke kræver faglært arbejdskraft at løse.

Arrangementet finder sted den 11. april fra kl. 16.30 hos Bang & Olufsen, hvor deltagende virksomheder i Code of Care Struer byder op oplæg og debat om projektet. Som trækplaster kommer TV2-forsanger Steffen Brandt og kaster glans over arrangementet med tankevækkende underholdning, og undervejs er der tapas.

Interesserede virksomheder kan se mere om programmet og tilmelde sig på https://jobcenterstruer.nemtilmeld.dk/1/

Bang & Olufsen ser frem til at lægge lokaler til arrangementet.

”Vi glæder os til at invitere inden for til en inspirerende aften, hvor vi samler erhvervsfolk og virksomheder i Struer Kommune om at gøre en fælles indsats. Som virksomheder kan vi være med til at gøre en stor forskel for den enkelte, og sammen kan vi høste frugterne. Vi håber, at vi får stor opbakning til arrangementet,” siger Lasse Skovgaard Jensen, Head of HRO hos Bang & Olufsen.

Velfærdsalliance

Jobcenter Struer modtog i begyndelsen af 2018 en bevilling på 1.525.000 kr. fra en pulje på 20 mio. kr. i Beskæftigelsesministeriet til projekt ”Småjobs som rekrutteringsstrategi – en velfærdsalliance i Struer Kommune”, som blev til Code of Care-netværket og altså nu har givet småjobs til 102 borgere.

Ansættelsen i småjobs skal dels give borgere på kanten af arbejdsmarkedet mere fleksible, rummelige ansættelser, mens virksomhederne får den gevinst, at den mere specialiserede arbejdskraft bliver frigjort fra mindre opgaver til de specialiserede opgaver, de er uddannet til. Det skal samlet give mere effekt af den faglærte arbejdskraft, som der er stor efterspørgsel på i midt- og vestjyske virksomheder.

Småjobs er på 5-10 timer om ugen og bliver sammensat individuelt i et tæt, opsøgende samarbejde med de enkelte virksomheder.

Læs mere
KONTAKT INFORMATION
Struer Kommune
Østergade 11-15
7600 Struer
CVR: 29189951
T: 9684 8484
struer@struer.dk
sikkerpost@struer.dk
Databeskyttelsesrådgiver
http://struer.dk/dpo
dpo@struer.dk

ÅBNINGSTIDER

Mandag   kl: 10:00 - 15:00
Tirsdag   kl: 10:00 - 15:00
Onsdag   kl: 10:00 - 15:00
Torsdag   kl: 10:00 - 17:00
Fredag   kl: 10:00 - 12:00

 

DEN DIGITALE HOTLINE - TELEFON: 70 20 00 00

TELEFONTIDER  
Mandag - torsdag kl. 08.00 - 20.00
Fredag kl. 08.00 - 16.00
Lørdag lukket
Søndag kl. 16.00 - 20.00