Struer Kommune - Lydens ByStruer Kommune - Lydens By
Tre kommuner skal samarbejde om Limfjordsturisme
2. maj 2019
Struer Kommune er blevet enige med kommunerne Skive og Morsø om at etablere et fælles destinationsselskab med Limfjorden som motor for turisme.

Tre kommuner skal samarbejde om Limfjordsturisme

Endnu flere turister skal have lyst til at sætte kursen mod Limfjorden og få endnu flere af områdets perler i kikkerten, når der skal holdes ferie. Det er målet for et nyt stærkt samarbejde.

Byrådene i Skive Kommune og Struer Kommune samt kommunalbestyrelsen i Morsø Kommune har tirsdag den 30. april godkendt en hensigtserklæring om etablering af et fælles destinationsselskab mellem de tre kommuner.

Destination med Limfjordsturisme
Den nye destination med Skive, Struer og Morsø kommuner er opstået på baggrund af den nye lov om erhvervsfremme, som blev vedtaget den 12. december 2018. Vedtagelsen betyder blandt andet, at turismeindsatsen i 2020 skal samles i 15-25 destinationsselskaber på landsplan, hvor der i dag er omkring 80 selskaber. Det betyder også, at kommunernes turismefremme skal foregå i et nyt tværkommunalt destinationsselskab senest med udgangen af 2020.

Kommunerne samarbejder allerede i dag i partnerskabet Enjoy Limfjorden. Med den nye destination vil samarbejdet blive styrket i indsats, økonomi og organisation.

De tre kommuner i og omkring Limfjorden ser frem til samarbejdet. Borgmester Niels Viggo Lynghøj siger om det nye destinationsselskab: 
”Vi er gået sammen, fordi vi tror på Limfjorden som motor for udviklingen af turismen. Vi forventer også, at der bliver et tæt samarbejde med nabodestinationerne, så vi kan trække endnu flere mennesker til Limfjorden og sammen være værter for en masse gode oplevelser,” siger Niels Viggo Lynghøj.

Også i Skive Kommune er der stor optimisme omkring samarbejdet. 
”Nu trækker vi i arbejdstøjet og går i gang med arbejdet. Vores destinationsselskab vil få en enestående position og tydelig profil. Med skabelsen af Destination Limfjorden får vi professionaliseret den fælles turismeudvikling med respekt for de allerede opnåede resultater i det lokale arbejde,” siger Peder Chr. Kirkegaard, borgmester Skive Kommune.

Plads til samarbejder
Dette suppleres af borgmesteren på Mors, som understreger, at det er vigtigt at stå sammen om at styrke udviklingen af turismen. 
”Stærke lokale samarbejdspartnere er en forudsætning for den nye destinations udvikling. Derfor skal destinationens interesser og indsatser også fremmes igennem samarbejde med
turismeaktørerne. Vi har sammen hundredvis af kilometer attraktiv Limfjordskyst med en stærk øturisme og et spillevende bagland med masser af spændende turismevirksomheder,” lyder det fra Hans Ejner Bertelsen, borgmester Morsø Kommune, som fremhæver, at den nye destination Limfjorden ønsker et tæt samarbejde med nabodestinationerne.

Destination Limfjorden kan byde på både små og store perler på turismeområdet. Blandt turismefyrtårnene er Jesperhus Feriepark, fælles Unesco Verdensarvspotentiale for Fur og Hanklit, Venø, Maritim Center Glyngøre, Skaldyrscentret, Spøttrup Borg, Toftum Bjerge og Oddesund.
 

Læs mere
KONTAKT INFORMATION
Struer Kommune
Østergade 11-15
7600 Struer
CVR: 29189951
T: 9684 8484
struer@struer.dk
sikkerpost@struer.dk
Databeskyttelsesrådgiver
http://struer.dk/dpo
dpo@struer.dk

ÅBNINGSTIDER

Mandag   kl: 10:00 - 15:00
Tirsdag   kl: 10:00 - 15:00
Onsdag   kl: 10:00 - 15:00
Torsdag   kl: 10:00 - 17:00
Fredag   kl: 10:00 - 12:00

 

DEN DIGITALE HOTLINE - TELEFON: 70 20 00 00

TELEFONTIDER  
Mandag - torsdag kl. 08.00 - 20.00
Fredag kl. 08.00 - 16.00
Lørdag lukket
Søndag kl. 16.00 - 20.00