Struer Kommune - Lydens ByStruer Kommune - Lydens By
Podcasten Optagethed kan opleves live i Folkets Hus i Struer under Kulturfestivalen GENOPDAG
28. maj 2019
Struer Kommune byder på godt to ugers kulturelle oplevelser, når kulturfestivalen GENOPDAG ruller gennem hele Region Midtjylland med både lokalt forankrede og regionale tiltag i alle 19 kommuner.

GENOPDAG – Kulturfestival i Struer Kommune og hele Region Midtjylland

Fra gummistøvler i sandet ved Vesterhavets storslåede bølger til idylliske kanoture langs Gudenåen. Fra kartoffelhøst på Samsø og kunst i en regnbue over Aarhus til lystfiskeri ved Limfjorden. Region Midtjylland spænder bredt. 19 kommuner. 19 stemmer. 19 fortællinger. Med én ting til fælles: Vi elsker kultur. For i kulturen nedbrydes der grænser og bygges broer. Og det er lige præcis det, der er målet med Europæisk Kulturregion.

Når Europæisk Kulturregions festival GENOPDAG løber af stablen 1.-16. juni, bliver det med kulturoplevelser for enhver smag på et væld af både nye, gamle, store og små scener i Struer Kommune og de øvrige 18 kommuner i Region Midtjylland. Temaet trækker tråde til sloganet “Gentænk” fra kulturhovedstadsåret 2017, som Europæisk Kulturregion står på skuldrene af, og fokuserer samtidig på kulturarv og sammenhængskraft i hele regionen. 

Lokale projekter gør det regionale lokalt
I Struer Kommune har Kultur- og Fritidsudvalget oprettet en støttepulje til lokale kulturprojekter med det formål at bidrage til Kulturfestivalen GENOPDAG. Det har givet plads i programmet til fortolkning af HC Andersens eventyr som dans, projektet ”Leg som i gamle dage” – et såkaldt makerspace – og en mængde kulturaktiviteter i Hjerm under den fælles overskrift ”Fra kalkgrav til motorvej”. 

Formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Struer Kommune, Lars Møller Pedersen, ser frem til festivalen: 
”Europæisk Kulturregion bygger videre på kulturhovedstadsåret i 2017, hvor vi så en stor lokal opbakning her i Struer Kommune. Vi var blandt de mest synlige kommuner uden for Aarhus og viste, at en kulturfestival som denne bliver bedre, desto bredere forankret den er. Jeg glæder mig til igen at se, hvordan lokale kulturaktører gør et regionalt kulturtiltag relevant og berigende for både borgere og besøgende i hele kommunen,” siger Lars Møller Pedersen.

Masser af lyd og verdensmål 
Festivalperioden byder også på arrangementer med lyd som overskrift – og arrangementer, der kommer fra regionen. Du kan f.eks. opleve podcasten Optagethed i Folkets Hus i Struer. Her portrætteres vestjyder gennem lyde og bevægelser fra deres hverdag. Komponist Niels Bjerg og koreograf Kirstine Kyhl Andersens omdanner fortællingerne til musik og koreografi. 
Kunstpartiet sætter med Kunst på Opkald fokus på sundhed, når den særlige “Kunstbulance” igen rykker til Struer med performances, aktioner og workshops. Du kan også opleve Operaen i Midten, Radar – en teaterforestilling, Skulpturvandringer, Smag på Bøgerne, Ensemble MidtVest, Kunstnermarked, Rock i Mejeriet, Middelalderdans- og musik, Børnefestival med trommeworkshops og meget mere. 

FNs verdensmål for bæredygtighed går igen flere steder i programmet. For eksempel i Sange til Verden, der præsenterer syv nye børnesange skrevet af unge musiktalenter fra regionen i samarbejde med sangskriveren Gisli Gislason. Under festivalen kan de nye sange b.la. opleves i Holstebro, hvor børn fra Struer synger sammen med Aarhus Jazz Orchestra. 

Det fulde program for arrangementer i Struer Kommune finder du på kommunens hjemmeside, og hvis du vil ud i resten af regionen og opleve GENOPDAG, kan du læse meget mere her.

Læs mere
KONTAKT INFORMATION
Struer Kommune
Østergade 11-15
7600 Struer
CVR: 29189951
T: 9684 8484
struer@struer.dk
sikkerpost@struer.dk
Databeskyttelsesrådgiver
http://struer.dk/dpo
dpo@struer.dk

ÅBNINGSTIDER

Mandag   kl: 10:00 - 15:00
Tirsdag   kl: 10:00 - 15:00
Onsdag   kl: 10:00 - 15:00
Torsdag   kl: 10:00 - 17:00
Fredag   kl: 10:00 - 12:00

 

DEN DIGITALE HOTLINE - TELEFON: 70 20 00 00

TELEFONTIDER  
Mandag - torsdag kl. 08.00 - 20.00
Fredag kl. 08.00 - 16.00
Lørdag lukket
Søndag kl. 16.00 - 20.00