Struer Kommune - Lydens ByStruer Kommune - Lydens By
I 2018 godkendte Struer Kommune 42 procent flere byggesager på enfamilieshuse og nu ligger kommunen på en sjetteplads over erhvervsvenlige kommuner
25. juni 2019
Erhvervslivet får bedre og bedre vilkår i Struer Kommune. Det viser Dansk Byggeris årlige undersøgelse af erhvervsvenligheden, hvor Struer i 2019 opnår en sjetteplads blandt alle landets kommuner – det hidtil bedste resultat.

Struer blandt de allermest erhvervsvenlige kommuner

Erhvervsvenligheden i Struer Kommune er i top. Det er et mål i Struer Kommunes erhvervsstrategi, at erhvervslivet skal have bedre vilkår på de områder, kommunen selv er herre over. Og indsatsen virker – den har nu i flere år kunnet måles i landsdækkende undersøgelser af erhvervsklima. 

I arbejdsgiverorganisationen Dansk Byggeris netop offentliggjorte erhvervsvenlighedsanalyse rykker Struer Kommune således helt op i toppen af danske kommuner – til en sjetteplads. Det er kommunens hidtil bedste resultat siden undersøgelsen startede i 2012. I 2018 lå Struer Kommune nummer 24.-pladsen og året før på en 53.-plads. 

Borgmester Niels Viggo Lynghøj er glad for resultatet, fordi det bekræfter at kommunen satser rigtigt på dialog og målrettet støtte, hvor det nytter for erhvervslivet. 
”Struer Byråd har besluttet, at vi skal være tættere på virksomhederne, så vi kan lytte til deres behov og handle hurtigt på at løse dem. Det er muligt i en mindre, dynamisk kommune som vores med dygtige, driftige virksomheder, der ved, hvad de har brug for fra kommunen. Så jeg er glad for, at det gode, åbne samarbejde med erhvervslivet giver konkrete resultater. Samtidig har flere kommuner i Nordvestjylland fået et godt resultat, som viser, at vores område er meget attraktivt at være virksomhed i,” siger Niels Viggo Lynghøj. 

Inspiration til det videre arbejde
Analysen fra Dansk Byggeri er baseret på seks fokusområder, der tilsammen giver en indikation på den samlede erhvervsvenlighed i en kommune: nemlig byggesagsbehandling, skatter og afgifter, udlicitering på tekniske områder, erhvervsaffald, udbud samt arbejdsmarked og uddannelse. Undersøgelsen vægter målbare kriterier, som kommunerne har mulighed for at forbedre, højest i rangordningen. 

Dansk Byggeri er ikke den eneste organisation, der udgiver analyser af det kommunale erhvervsklima. Også Dansk Industri sammenligner tal og input fra virksomhederne til at lave en årlig rangordning. For borgmester Niels Viggo Lynghøj inspirerer undersøgelser af denne type til målrettede indsatser, som kan skabe optimale vilkår for vækst og lokale arbejdspladser – hovedformålet med Struer Kommunes erhvervsstrategi.

”Nu gælder det om at kigge nærmere på analysen og fortsætte dialogen med virksomhederne for at finde ud af, hvor vi kan forbedre vilkårene endnu mere i de kommende år. De lokale virksomheder knokler hver dag for at skabe lokale arbejdspladser og vækst, der kommer lokalsamfundet til gode. Det skal vi understøtte, så godt vi kan,” siger Niels Viggo Lynghøj. 

Læs mere
KONTAKT INFORMATION
Struer Kommune
Østergade 11-15
7600 Struer
CVR: 29189951
T: 9684 8484
struer@struer.dk
sikkerpost@struer.dk
Databeskyttelsesrådgiver
http://struer.dk/dpo
dpo@struer.dk

ÅBNINGSTIDER

Mandag   kl: 10:00 - 15:00
Tirsdag   kl: 10:00 - 15:00
Onsdag   kl: 10:00 - 15:00
Torsdag   kl: 10:00 - 17:00
Fredag   kl: 10:00 - 12:00

 

DEN DIGITALE HOTLINE - TELEFON: 70 20 00 00

TELEFONTIDER  
Mandag - torsdag kl. 08.00 - 20.00
Fredag kl. 08.00 - 16.00
Lørdag lukket
Søndag kl. 16.00 - 20.00