Struer Kommune - Lydens ByStruer Kommune - Lydens By
34 lokale medlemmer af Dansk Industri har deltaget i undersøgelsen
10. september 2019
Bedre infrastruktur og hurtigere sagsbehandling trækker op i årets måling, men mangel på kvalificeret arbejdskraft i lokale virksomheder trækker ned i DI’s årlige måling af kommunalt erhvervsklima.

Dansk Industri måler igen erhvervsklimaet i Struer Kommune

Erhvervsorganisationen Dansk Industri har netop udgivet sin årlige måling af danske kommuners erhvervsvenlighed. Undersøgelsen måler kommunerne på dels statistiske indikatorer og dels udsagn fra et spørgeskema udsendt til lokale DI-medlemmer.  

Struer Kommune fik den højeste placering nogensinde med en 36. plads sidste år – efter at være steget jævnt fra nr. 85 på fire år – men er i år faldet til en 62. plads. Bedre veje og infrastruktur, et godt niveau for skatter og afgifter og hurtigere sagsbehandling for erhvervslivet trækker resultatet op. Men virksomhederne i Struer Kommune mangler kvalificeret arbejdskraft til den vækst, de har potentiale til at skabe, og det påvirker vurderingen af kommunens indsats på området.  

Derfor overrasker målingen borgmester Niels Viggo Lynghøj, som har fået mange positive tilbagemeldinger på kommunens målrettede erhvervs- og imageindsats. 
”Vi har iværksat flere tiltag for at give virksomhederne forudsætninger for at skabe flere lokale arbejdspladser, og vores bosætningskampagne og satsning på Lydens By skal vise, at Struer er et attraktivt sted at bo og arbejde. Vi fornemmer, og hører også fra mange, at der er en positiv udvikling i Struer Kommune. Så når undersøgelsen får dette resultat er det en anledning til at se på, hvorfor virksomhederne svarer, som de gør. Det håber vi at gøre gennem dialog og samarbejde om det, der godt kan gøres bedre,” siger Niels Viggo Lynghøj. 

Undersøgelsen giver ud over svar fra virksomhederne også statistiske indikatorer på udviklingen i kommunerne. Borgmesteren peger på, at målrettede erhvervsindsatser kræver tid for at vise sig i statistikkerne og giver opbakning til de eksisterende tiltag. 
”Erhvervsmålinger som denne kan nemt gå op og ned fra år til år, så det gælder om at sætte lid til de igangværende indsatser og prioritere dialogen med erhvervslivet. Jeg tror på, at Struer Kommune har sat gang i nogle gode indsatser, som først skal rigtigt i gang for at vise sig i statistikkerne. Indtil da skal vi selvfølgelig være åbne overfor, om vi kan gøre en bedre indsats for erhvervslivet på områder, vi selv er herre over. Der giver målingen input til steder, vi med fordel kan sætte ind,” siger Niels Viggo Lynghøj.

Læs mere
KONTAKT INFORMATION
Struer Kommune
Østergade 11-15
7600 Struer
CVR: 29189951
T: 9684 8484
struer@struer.dk
sikkerpost@struer.dk
Databeskyttelsesrådgiver
http://struer.dk/dpo
dpo@struer.dk

ÅBNINGSTIDER

Mandag   kl: 10:00 - 15:00
Tirsdag   kl: 10:00 - 15:00
Onsdag   kl: 10:00 - 15:00
Torsdag   kl: 10:00 - 17:00
Fredag   kl: 10:00 - 12:00

 

DEN DIGITALE HOTLINE - TELEFON: 70 20 00 00

TELEFONTIDER  
Mandag - torsdag kl. 08.00 - 20.00
Fredag kl. 08.00 - 16.00
Lørdag lukket
Søndag kl. 16.00 - 20.00