Østbyen Dagtilbud
Baunegården

Baunegårdens børnehave er en sammensmeltning af de to børnehaver Bangsbo og Baunegården., som d. 4. maj 2015 tog de ombyggede/nybyggede faciliteter i brug på Drøwten 6, hvor Baunegården har haft til huse siden 1981. Baunegårdens børnehave er normeret til max. 100 børn.

Børnehaven er opdelt i 3-4 grupper af max. 25 børn. De 2 grupper befinder sig i den helt nye tilbygning fra Maj 2015, med storslået udsigt over fjord og marker. Resten af børnehaven er nænsomt restaureret så det står som en fin helhed. I 2017 har vi indmeldt ml. 60 – 80 børn og der er 9-10 ansatte, så der er plads til at boltre sig i det store hus. Børnehaven har fin stor legeplads hvor motorikken kan udfordres.
 
Børnehaven åbner klokken 06.00 sammen med vuggestuen i vores fællesrum.

De børn, der ønsker det, kan få morgenmad indtil klokken 7.30. Dette foregår i fællesrummet sammen med vuggestuen. Kl. 7.15 – 7.30, hvor der møder mere personale ind, fordeles børnene ud på stuerne, og der sættes gang i små aktiviteter såsom perler, Lego, togbane – læse en historie m.m. Børnehaven er fordelt på 3-4 stuer.

Klokken ca. 9.00 holder vi samling på stuerne. Vi synger fortæller/læser historier – snakker om forskellige emner, den aktuelle årstid og meget, meget mere. Her spiser vi lidt gulerødder og agurkestænger. Efter samling starter de planlagte aktiviteter, enten i huset eller ude af huset. Vi har kreativt værksted med maling, klippe-klistre, fremstilling af diverse kunst. Vi har ude-liv med bål, natur, krible-krable, fjorden og gå ture ud af huset. Vi har bevægelse og musik i motorikrummet og fællesrummet, hvor der synges, danses rimes og remses, børnene udfordres musisk og motorisk. – Og ellers hvad de voksne finder på ud fra hvad der rører sig blandt børnene.

Hver fredag har vi motionsløb, hvor alle børn og voksne deltager.

Klokken ca. 11.00 spiser vi frokost. Baunegården har madordning, hvor vi har ansat en køkkendame der tilbereder maden. Efter planlagt madplan får vi de fleste dage varm mad, andre dage rugbrød med forskelligt pålæg og en lun ret. Vi lægger vægt på en sund og varieret kost. Vi holder en god og rolig stemning ved bordet, samt vi øver os i almindelig bordskik.

Efter frokost går alle ud på legepladsen. Der er soverum for de børn der stadig har brug for en middagslur.

Kl. ca. 14.00 spiser vi eftermiddagsmad/frugt. Derefter er der igen leg enten i huset eller på legepladsen, alt efter årstiden og vejret.

Børnene begynder at bliver hentet af forældrene og vi trækker lidt sammen i huset, så vi igen er fælles om stuerne

Børnehaven lukker kl. 16.45 (fredag 16.00), og det sidste kvarter er børnehaven igen sammen med vuggestuen.

Her finder du vores velkomstfolder: Velkomstfolder

KONTAKT INFORMATION
Østbyens Dagtilbud
Drøwten 6
7600 Struer
9684 8915
Vivi Rokkjær
Konst. Dagtilbudsleder
vim@struer.dk
4083 1464