Østbyen Dagtilbud
Baunegården

Baunegårdens vuggestue åbnede i nybyggede faciliteter d. 2. januar 2014.

Her er plads til ca. 30 børn fordelt på 2 grupper, hvoraf de 6 pladser kan benyttes som gæstepladser for dagplejen.

Vuggestuen har egen legeplads adskilt fra børnehavens legeplads med et lavt hegn. Her er alle muligheder for det lille barn kan blive udfordret på motorikken.

Vuggestuen åbner klokken 6.00 sammen med børnehaven i vores fællesrum.

De børn, der ønsker det, kan få morgenmad indtil klokken 7.30. Dette foregår i fællesrummet sammen med børnehaven. Kl. 7.15 – 7.30, hvor der møder mere personale ind, går vi i vuggestuen, og der sættes gang i små aktiviteter

Klokken ca. 8.30 fordeler vi os på 2 stuer, hvor vi spiser formiddagsmad, boller/brød og frugt eller grød til de små.  Vi synger fortæller/læser historier. Herefter begynder forskellige aktiviteter. Er vejret godt, går vi rigtig gerne ud – enten på legepladsen eller på en lille gåtur. De yngste der måske skal have grød eller flaske får det, og de børn der skal sove formiddagssøvn bliver puttet. En meget vigtig del af børnenes og personalets hverdag sammen, handler om omsorg, tryghed og nærvær – trivsel og udvikling. 

Vi har bevægelse og musik i fællesrummet, hvor der synges, danses rimes og remses, børnene udfordres musisk og motorisk. – Og ellers hvad de voksne finder på ud fra hvad der rører sig blandt børnene.

Hver fredag er der motionsløb, hvor de største børn deltager.

Klokken ca. 10.30 spiser vi frokost. Baunegården har madordning, hvor vi har ansat en køkkendame, der tilbereder maden. Der lægges vægt på en sund og varieret kost. Vi arbejder hen imod at være 30% økologiske. Der vil altid være mad, som er særligt egnet for vuggestuebørn. Vi holder en god og rolig stemning ved bordet, samt vi øver os i almindelig bordskik.

Så er det puttetid. Børnene sover i krybber eller barnevogn – vuggestuen har krybber, barnevogne, seler, soveposer og dyner. De største børn sover inde på madrasser.

Omkring klokken to er de fleste børn stået op, og vi spiser eftermiddagsmad, som vores køkkendame har tilberedt. Det er oftest hjemmebagt brød med pålæg /ost og frugt.

Børnene begynder at bliver hentet af forældrene og vi trækker lidt sammen i huset, så vi igen er fælles om stuerne.

Vuggestuen lukker kl. 16.45 (fredag 16.00), og det sidste kvarter er vi igen sammen med børnehaven.

Her finder du vores Velkomstfolder

KONTAKT INFORMATION
Østbyens Dagtilbud
Drøwten 6
7600 Struer
9684 8915
Vivi Rokkjær
Konst. Dagtilbudsleder
vim@struer.dk
4083 1464