
Visitation til Hjemmehjælp, Hjælpemidler og Boliger
96 84 84 20
Træffetider
08.00 - 09.00
12.00 - 13.00
Inden vi tilbyder dig et hjælpemiddel, vil du i mange tilfælde blive tilbudt træning, så du kan blive helt eller delvis selvhjulpen og muligvis klare dig uden et hjælpemiddel.
Betingelserne for at vi tilbyder hjælpemidler efter Servicelovens § 112 er:
Hvis du opfylder betingelserne, vil vores terapeuter/sagsbehandlere:
Du skal ansøge om hjælpemidler digitalt.
Du skal altid søge kommunen og afvente bevilling før hjælpemidlet anskaffes.
Inden vi tilbyder dig et hjælpemiddel, skal det være vurderet fra egen læge eller speciallæge, at din lidelse er varig og al behandling er afprøvet.
Forbrugsgoder er produkter, som leverandører massefremstiller og forhandler bredt til almindeligt brug i befolkningen. De er altså ikke fremstillet specielt for at afhjælpe dig, hvis du har et varigt fysisk eller psykisk handicap. Du kan få tilskud til visse forbrugsgoder fx. el-køretøjer.
Du kan ikke få hjælp til forbrugsgoder, der normalt er i en bolig, så som:
Der kan kun ydes hjælp til et forbrugsgode, hvis prisen overstiger 500 kr. i indkøb. Hjælpen udgør 50% af prisen på et almindeligt standardprodukt.
Forbrugsgodet er din ejendom, så du skal selv stå for udgiften til reparation og udskiftning.
Du kan ikke få støtte til forbrugsgoder, der er anskaffet, før du ansøger.
Hjælpemidlet er fremstillet med henblik på at afhjælpe en funktionsnedsættelse, og de er tilpasset dit personlige behov. Kaldes også for personlige hjælpemidler og er fx dropfodsskinne, protese, korset, skinner og bandager, kompressionshandsker/ærmer til lymfearm og parykker.
Søges der om kropsbårne hjælpemidler til diabetes, kompressionsstrømper, stomi, bleer, handsker, sondemad og pumpe kontakt da hjemmesygeplejen.
Søges der om informationsteknologiske hjælpemidler og hørehjælpemidler (ikke høreapparat) kontakt da Center for Kommunikation, Brahmsvej 8, 7400 Herning, tlf. nr. 96284900.
Har du brug for et hjælpemiddel, der skal anvendes som et arbejdsredskab på din arbejdsplads, skal du søge om det gennem Jobcentret.
Kontakt sygeplejen for yderligere information
Har du behov for tilskud til ortopædisk fodtøj, skal du søge hos kommunen. De oplysninger, du giver i din ansøgning, bliver brugt af kommunen til at afgøre din sag.
Du kan søge tilskud, men der er en egenbetaling.
Du kan ansøge om støtte til bil, efter servicelovens §114, hvis du eller dit barn har en varigt nedsat psykisk eller fysisk funktionsevne der i væsentlig grad:
Din funktionsevne og/eller mobilitet skal være så nedsat, at du er forhindret i at benytte andre transportformer.
Bemærk:
For at være berettiget til støtte til bil, skal dit kørselsbehov være betydeligt, og ikke kunne løses på anden vis, med fx el-køretøj, Flextrafik eller Midttrafik. Det er således ikke alene din funktionsevne der ligger til grund for afgørelsen.
Du kan ikke få lån til en bil, hvis:
Vi tager ikke hensyn til, at:
Som borger med varig funktionsnedsættelse kan du få behov for at ændre i din bolig, så den bliver mere egnet i hverdagen.
Borgere eller forældre til børn med nedsat funktionsevne kan søge om forskellige former for nødvendige boligændringer. Kommunen giver hjælp til boligændringer i dit hjem uanset boligtype. Det kan være alt fra små til store ændringer:
• Mindre ændringer. For eksempel ændring af dørbredder eller opsætning af trappelift
• Store ændringer af dit hjem. For eksempel til- og ombygninger af badeværelse.
Vær opmærksom på, at hjælpen vedrører mur- og nagelfaste genstande, dvs. genstande, der "sidder fast" i vægge, mure, træværk osv. på den ene eller den anden måde. Boligændringer kaldes også boligindretning og bevilges efter § 116 i serviceloven.
For at få kommunens hjælp til at ændre din bolig, skal du have en varig nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne. Derudover skal ændringen gøre boligen bedre egnet for dig.
Boligændringen skal være direkte forbundet med din nedsatte funktionsevne. Du kan ikke få støtte på baggrund af, at den nuværende indretning er uhensigtsmæssig. Hvis boligændringen har karakter af istandsættelse eller modernisering, yder kommunen heller ikke støtte.
Individuel handicapkørsel, er et tilbud til handicappede, der har behov for transport til aktiviteter.
Kørselsordningen henvender sig til svært bevægelseshæmmede borgere over 18 år, der vedvarende har behov for ganghjælpemidler eller kørestol, og som derfor ikke kan benytte ordinære kollektive trafiksystemer.
Desuden henvender ordningen sig til synshandicappede med en synsstyrke på 10 % eller derunder, der på grund af deres handicap er bevægelseshæmmede.
Kommunen foretager en konkret individuel vurdering af, om ansøger er berettiget til kørselsordningen.
Handicapkørsel kan benyttes til fritidsformål, besøg, indkøb, kulturelle aktiviteter og visse former for behandling (fx fysioterapi og tandlæge).
Kørselsordningen kan også anvendes til læge/speciallæge samt behandling/genoptræning.
Vi gør dog opmærksom på, at der for pensionister og førtidspensionister findes en anden kørselsordning i kommunen til dette formål, som er uden egenbetaling.
Kontakt borgerservice for nærmere information eller find informationer vedrørende dette på Struer kommunes hjemmeside.
Der er brugerbetaling ved handicapkørsel: 3 kr. pr. km. (dog min. 30 kr. pr. tur).
Kørslen er fra gadedør til gadedør.
Bevillingen indeholder 104 kørsler årligt.
Inden du ansøger om et sansestimulerende hjælpemiddel skal du kontakte visitationen for hjælpemidler på telefon 96 84 84 20 meller kl. 8.00 - 9.00.
Inden vi tilbyder dig et hjælpemiddel, vil du i mange tilfælde blive tilbudt træning, så du kan blive helt eller delvis selvhjulpen og muligvis klare dig uden et hjælpemiddel.
Betingelserne for at vi tilbyder hjælpemidler efter Servicelovens § 112 er:
Hvis du opfylder betingelserne, vil vores terapeuter/sagsbehandlere:
Du skal altid søge kommunen og afvente bevilling før hjælpemidlet anskaffes.
Ansøg om hjælpemidler digitalt
Et nødkaldsapparat er et apparat, der er tilsluttet telefonnettet eller en stikkontakt.
Nødkaldet har både mikrofon og højttaler. Det gør, at borgeren ikke behøver at trykke på yderligere knapper end den bærbare alarmknap for at kunne føre en samtale med alarmmodtageren. Alarmknappen kan bæres enten i en halskæde eller i et armbånd.
Du skal ansøge om nødkald ved at kontakte Visitation til Hjemmehjælp, Hjælpemidler og Boliger.
Du kan ikke få bevilget et nødkald hvis du for eksempel:
Et nødkald bevilges som et udlånshjælpemiddel.
Når du har fået bevilget et nødkaldsapparat skal være opmærksom på følgende:
Ansøg om synshjælpemidler ved at kontakte Center for Kommunikation, Brahmsvej 8, 7400 Herning, tlf. nr. 96284900.
Disse lægelige grunde er en forudsætning for at søge om tilskud fra kommunen.
Nogle folkepensionister og førtidspensionister har mulighed for at søge udvidet helbredstillæg. I særlige tilfælde kan du som borger søge kommunen om økonomisk hjælp, hvis du står i en vanskelig situation.
Har du behov for briller, kontaktlinser eller øjenproteser, skal du søge hos kommunen, hvis du lever op til en af forudsætningerne.
De oplysninger, du giver i din ansøgning, bliver brugt af kommunen til at afgøre din sag.
SundhedscenterStruer, Morten Andersens Passage 7, 1, Struer
Inforcenter Struer, Smedegade 7, Struer
Du skal bestille tid på 96848493 for at få udleveret batterierne.
SundhedscenterThyholm, Sønderlandsgade 5, Hvidbjerg
Velfærdshuset, Peter Bangs Vej 15, Struer
Du skal bestille tid på 96848493 for at få udleveret batterierne.
Børn og voksne med varig nedsat fysisk eller psykisk funktionsniveau kan få hjælp af Struer Kommune til hjælpemidler.
Udlånshjælpemidler kan være f.eks. kørestol, rollator, toiletforhøjer, badebænk og sansestimulerende hjælpemidler.
Kommunen giver støtte til at udskifte batterier til el-kørestole, udskifte batterier, som ikke kan købes i almindelig handel eller som ikke kan eller bør udskiftes af dig selv.
Du skal selv betale for eksempelvis nye dæk, slanger, stramning af skruer og så videre – altså almindelig vedligehold.
Kommunen giver støtte til at udskifte dæk og slanger på kørestole, hvis der er behov for mere end én årlig udskiftning. Du skal i den forbindelse fremvise kvittering for første udskiftning.
Når du låner et hjælpemiddel af Struer Kommune er du selv forpligtet til at varetage daglig drift og vedligehold
Når du ikke længere har brug for hjælpemidlerne, skal du aflevere dem tilbage.
Du skal kontakte Visitation til Hjemmehjælp, Hjælpemidler og Boliger for at lave aftale om, hvordan hjælpemidlerne kan blive afhentet.
Kommunen har registreret, hvilke hjælpemidler du har lånt, og du hæfter derfor for udlånet indtil hjælpemidlerne er returneret.
Særligt for syns -og hørehjælpemidler:
Disse skal afleveres på Center for Kommunikation, Brahmsvej 8, 7400 Herning, tlf. nr. 96 28 49 00 eller på Aktivitetscenter Struer, Skolegade 5 A, 7600 Struer tirsdage i ulige uger mellem kl. 14-15.
I vores borgerskranke kan der håndteres mindre hjælpemidler såsom rollatorer, badebænke, toiletforhøjere, kørestole, gribetænger m.m. Før du ankommer, så læs venligst nedenstående:
Har du hjælpemidler der er udleveret fra Hjælpemiddelcenter Nordvest som du eller dine pårørende ikke har behov for mere, er du meget velkommen til selv at aflevere disse både med og uden forudgående aftale i åbningstiden.
Har du mulighed for selv at afhente mindre hjælpemidler kan dette ske efter aftale med Visitation til Hjemmehjælp, Hjælpemidler og Boliger i din kommune, se oplysninger længere nede på siden.
Hvis et hjælpemiddel ikke længere bliver brugt, skal dette leveres tilbage til Hjælpemiddeldepotet
Der skal bestilles afhentning ved henvendelse til Visitation til Hjemmehjælp, Hjælpemidler og Boliger i den kommune, der har bevilliget hjælpemidlet, medmindre du selv vil aflevere det i borgerskranken, se ovenstående.
Hvis du har lånt et hjælpemiddel, skal du selv sørge for, rengøring, almindeligt vedligehold og drift af hjælpemidlet, herunder:
Udskifte dæk og slanger på kørestol, el-kørestol og el-scooter. En cykel-smed vil normal kunne foretage disse reparationer. Er der behov for mere end en årlig udskiftning, kan kommunen betale de efterfølgende inden for samme år, hvis du viser den første kvittering.
Du må ikke sælge, udlåne eller pantsætte hjælpemidlet.
Du skal altid behandle og opbevare de lånte hjælpemidler forsvarligt.
Er hjælpemidlet gået i stykker, skal du kontakte Visitation, Hjemmehjælp, Hjælpemidler og Boliger, som vil bestille en reparation.
Dog er undtaget badebænke, stokke, gribetænger og andre små-hjælpemidler. Disse kan du komme forbi borgerskranken med i åbningstiden og enten få hjælpemidlet repareret eller byttet, uden først at skulle kontakte Visitation til Hjemmehjælp, Hjælpmidler og Boliger – se åbningstiderne længere nede på siden.
Du er selv ansvarlig for at få dit hjælpemiddel fragtet hjem, hvis det går i stykker, når du er ude at køre. Hos flere autohjælpsfirmaer kan du købe et abonnement på en transportordning. En lifttaxa kan også transportere dit køretøj for dig.
Bliver dit hjælpemiddel stjålet, skal du undersøge, om dit forsikringsselskab dækker skaden, og kontakte Visitation til Hjemmehjælp, Hjælpemidler og Boliger hurtigst muligt.
Kontakt Visitation til Hjemmehjælp, Hjælpemidler og Boliger om eventuel tilbagelevering af disse.
Fabersvej 110
7500 Holstebro
Åbningstider i Borgerskranken: Hverdage kl. 9.00 – 14.00
Al henvendelse sker i borgerskranken – Indgang ”Borgere”
Al henvendelse angående bevilling og udlevering af hjælpemidler:
Visitation til Hjemmehjælp, Hjælpemidler og Boliger
Telefon nr. 9684 8420 - Alle hverdage mellem 8.00 - 9.00
APV hjælpemidler, personlige hjælpemidler, forbrugsgoder og mindre boligændringer: 12 uger
Handicapkørsel: 12 uger
Større boligændringer § 116: 40 uger
Støtte til køb af bil § 114: 40 uger
Henvendelse fra borgere ang. personlig hjælp og akut behov for hjælpemidler besvares på alle hverdagen. Andre henvendelser fra borgere besvarer administrationen normalt indenfor godkendte sagbehandlingsfrist. Borger kontaktes og der aftales hjemmebesøg med borger. Ansøgninger der kommer ind elektronisk, kvitteres der altid for modtagelsen af.
Administrativ sagsbehandling foretages hurtigst muligt, men kan variere meget alt efter typen af ansøgning.
Sagsbehandlingstider for de enkelte områder fremgår, hvor der er angivet maksimale sagsbehandlingstider samt oversigt over om sagsbehandlingstiderne overholdes. Sagsbehandlingstiden måles fra ansøgning er indgået i afdelingen til borger modtager en mundtligt eller skriftlig afgørelse på sagen.
Flertallet af ansøgninger forventes færdigbehandlet på kortere tid end den maksimale sagsbehandlingstid.
Hvis du ikke er enig i kommunens afgørelse, skal du klage til kommunen inden fire uger. Afgørelsen skal så genvurderes inden fire uger, fra klagen er modtaget. Hvis kommunen fastholder sin afgørelse, bliver din klage sendt videre til Ankestyrelsen, som tager stilling til afgørelsen.
Den Uvildige Konsulentordning på Handicapområdet (DUKH) kan give dig uvildig rådgivning, når din sag er gået i hårdknude eller du føler dig uretfærdigt behandlet.
Du kan søge aktindsigt i dine sager, fx:
Læs mere på borger.dk om at søge aktindsigt og om offentlighed i forvaltningen.
Visitation til Hjemmehjælp, Hjælpemidler og Boliger
96 84 84 20
Træffetider
08.00 - 09.00
12.00 - 13.00
Hjemmesygeplejen
20 27 21 04
sundhed-omsorg@struer.dk
Sygeplejeklinikken
96 84 86 93
sundhed-omsorg@struer.dk