Bevæg Dig For Livet i Struer Kommune

I Struer Kommune har vi fokus på sundhed – vi ønsker at understøtte det gode, sunde og trygge liv i kommunen. Vi arbejder med sundhedsbegrebet ud fra den devise, at borgere skal have mest mulig indflydelse på eget liv, da det er med til at fremme trivslen. Fysisk- og mentalsundhed ser vi som to sider af samme sag, da de har en uomtvistelig indvirkning på hinanden. Derudover gør vi en stor indsats for at forebygge og arbejde med at fremme sundheden. Bevæg Dig For Livet spiller netop ind i denne sundhedsdagsorden.

Luk alle
Åben alle

Struer Kommunes overordnede målsætning er, at andelen af inaktive skal falde fra 21% til 18%, hvilket svarer til ca. 520 færre inaktive borgere i 2024. Derudover skal andelen, der dyrker idræt eller anden form for motion i fritiden, stige fra 46% til 51%, hvilket svarer til ca. 2.200 flere i 2024.

Et partnerskab med DGI og DIF giver Struer Kommune mulighed for at trække på et stærkt fagligt netværk og inspiration til at skabe nye eller gentænke aktiviteter, som understøtter kommunens vision. Bevæg Dig For Livet kan være med til at samle kommunens indsatser under én paraply og på den måde skabe en fælles retning. Derudover kan partnerskabet være med til at åbne dørene for et stærkere tværkommunalt samarbejde på flere niveauer samt forstærke de igangværende indsatser.

 

Bevæg Dig For Livet-tiltag i Struer Kommune

Luk alle
Åben alle

"Skal du ha’ lidt fitness med til frokosten?"

Sådan lød budskabet på Struer Kommunes intranet for medarbejdere i efteråret 2020. Dermed var opfordringen at bevæge sig mere under hjemmearbejdsdagene under og efter corona. Kampagnen var en del af Struer Kommunes indsats i Bevæg Dig For Livet.

Lær de gode øvelser at kende
Der sker noget, når vi bevæger os. Humøret stiger. Stressen falder. Vi får mere overskud. Både til os selv og dem omkring os (selv om det er lidt begrænset under disse coronatider). Her tæller store som små indsatser, så…

…har du kontorarbejde – så se med her og få fif af Carsten til at få sneget lidt mere motion ind i din hverdag.

…er du en af dem, der er mere på farten – så se med her og få friske fif af Torben til mere motion i hverdagen.

Husk – alt tæller.

Frokostfitness er en del af , som kommunen netop har indgået en partnerskabsaftale med.
 

Bliv en del af eventyret imens du udforsker det

Struer Bibliotek, Naturstyrelsen og Bevæg Dig For Livet gik i foråret sammen om at skabe to eventyr i Struer Kommune. Tag med på eventyr i naturen. Eventyrerne bliver levende undervejs, da du skal på skattejagt og løse forskellige sjove udfordringer undervejs.

Download appen ’Natureventyr’ - den er gratis.

  • I Lystanlægget i Struer by kan du opleve eventyret ’Da Johannes fandt sin muse’, som handler om drengen Johannes, der drømmer om at blive kunstner. Derfor skal han ud at finde sin muse - og han har brug for din hjælp undervejs.
    Ruten er handicap- og barnevognsvenlig.

  • I Skramsdale ved Kjærgaardsmølle vest for Struer kan du opleve eventyret om ’Det magiske horn og årstiderne’. Området i Skramsdale bærer tydeligt præg af istiden, som skabte de fem dale i området, og landskabet spiller en vigtig rolle i det eventyr. Du følger høvdingedatteren Måne på hendes farefulde færd for at genskabe balancen i naturen, efter en ildelugtende tyv har stjålet skovfolkets magiske horn, som styrer årstiderne.
    Dette eventyr foregår i kuperet terræn med stigninger og er derfor ikke handicap- og barnevognsvenlig.

Ruterne er mellem 1.7-2.2 km lange og har en varighed på 60-75 min.

Ønsker du at vide mere om Struer Kommunes arbejde med Bevæg Dig For Livet?

Du er velkommen til at kontakte kfl@struer.dk eller 96 84 85 22.

Læs mere om Bevæg Dig For Livet på www.bevaegdigforlivet.dk/