Thyholm Dagtilbud
Hverdagen

Børnehuset åbner kl. 6.00. Vuggestuen og børnehaven starter dagen sammen i børnehaven. Der er kendt personale fra såvel vuggestue som børnehave tilstede oftest fra 6.15 ellers 6.30. De børn som kommer tidligt, har mulighed for at spise morgenmad i børnehaven frem til 7.30. Vi tilbyder havregryn, tykmælk, müsli, rugbrød og havregrød. Når morgenmaden er spist, fordeler børnene sig rundt omkring i huset. Oftest kl 7.00 går vuggestuebørn og vuggestuens personale i vuggestuen, hvor der fortsat kan spises morgenmad.


Vuggestuen 

Leg på stuerne frem til ca. kl. 8.30, hvor vi spiser frugt og brød på stuerne. Afhængig af børnegruppens aktuelle alderssammensætning synger og snakker vi efterfølgende om store og små oplevelser med børnene.

Herefter er der aktiviteter ude og inde afhængig af vejr og årstid. Det kan være lege på stuen eller udenfor, gåture i lokalområdet, musik, bevægelse, kreative aktiviteter, temaer om former/farver, bogstaver, mundmotoriske øvelser/lege osv.

Ca. kl. 11.00 spiser vi frokost. Frokosten består af varm mad, grød, suppe eller rugbrød m. pålæg. Herefter går vi i Muskelrummet og leger, hvorfra børnene bliver klargjort til middagssøvn efter behov.

Der serveres eftermiddagsmad mellem kl. 14.00-15.30, så det tilpasses efter det enkelte barns middagssøvn. Resten af eftermiddagen er der leg ude/inde afhængig af vejr og årstid.

Afhængig af alder og behov leger børnene i vuggestuen/børnehaven frem til kl. 16.30 hvor vuggestuedelen lukker og de resterende børn passes i børnehaven.


Børnehaven

Ca. kl. 9.30 spiser vi frugt i Hjerterummet. Herefter fordeles børnene imellem dagens aktivitetsmuligheder, som kan være: Legepladsen, gåture til bibliotek, sportsplads, anlæg osv., traktorrum, dukkerum, atelier, muskelrum, musikleg osv. Aktiviteterne er oftest dagsaktiviteter, men af og til planlægges der temaer for en mindre gruppe eller for alle børn over flere dage/uger. En dag i ugen er der gruppedag, hvor den enkelte gruppe er sammen med egne voksne til en aktivitet.

Ca. kl. 11.30 spiser vi frokost. Frokosten består af varm mad, grød, suppe eller rugbrød m. pålæg.

Herefter skal alle børn på legepladsen, med undtagelse af de børn, som har behov for en lille middagssøvn.

Fra ca. kl. 14.15 – 15.00 spiser vi eftermiddagsmad, som oftest består af hjemmebagt brød, grøntsager og mælk. Eftermiddagsmaden forløber som ta’selv-café, hvor alle børn ikke spiser på én gang.

Resten af eftermiddagen er der leg ude/inde afhængig af vejr og årstid.


Børnehuset lukker kl. 17.00 mandag til torsdag og kl. 16.00 om fredagen

KONTAKT INFORMATION
Thyholm Dagtilbud
Rughavevej 18
7790 Thyholm
9684 8955
Konst. Dagtilbudsleder
Pia Søndergård Nielsen
pisn@struer.dk
27220915