Modtagelse og opholdstilladelse

Struer Kommune kortlægger løbende muligheder for kost og logi til de ukrainske flygtninge, der opholder sig i Struer Kommune.

For at lette det arbejde, er det nødvendigt, at Struer Kommune har et overblik over, hvor mange flygtninge, der ankommer til kommunen.

Derfor opfordrer vi til, at alle ukrainske flygtninge retter henvendelse til Struer Kommune - hvorefter der vil bliver taget kontakt til vedkommende.

Kontakt Struer Kommune - modtagelse.ukraine@struer.dk

Opholdstilladelse

For at Struer Kommune kan yde hjælp til fordrevne ukrainere, er det en nødvendighed at ansøge om opholdstilladelse. Se herunder, hvordan du ansøger.

Luk alle
Åben alle

Hvis du vil ansøge som ukrainsk statsborger eller med status som flygtning i Ukraine og opholder dig i Danmark (særlovens § 1)

Du kan bruge det digitale ansøgningsskema SL1 online, der automatisk bliver indsendt til Udlændingestyrelsen. 

nyidanmark.dk/ukraine kan du også finde en printversion af ansøgningsskemaet.

Når du har udfyldt ansøgningsskemaet, skal du fysisk møde op på Udlændingestyrelsens borgerservicecentre i Aarhus, Aalborg, Odense, Thisted eller Næstved. Struer Kommune vil være behjælpelig med transport hertil.

Mens din ansøgning om opholdstilladelse efter særloven bliver behandlet, vil du have mulighed for at blive indkvarteret på et asylcenter. Det er dog ikke et krav. Du kan også bo privat, hos familie eller venner.

Hvis du får opholdstilladelse efter særloven, vil Udlændingestyrelsen bestemme, hvilken kommune du skal bo i. Du har mulighed for i ansøgningsskemaet at tilkendegive dine ønsker til, hvor du vil bo. Hvis du i forvejen har en anden opholdstilladelse i Danmark, vil Udlændingestyrelsen ikke bestemme, hvor du skal bo.

Mens din ansøgning om opholdstilladelse efter særloven bliver behandlet, må du ikke arbejde i Danmark. Du har først ret til at arbejde i Danmark, når du har fået en opholdstilladelse af Udlændingestyrelsen.

Du må godt finde et arbejde og få en ansættelseskontrakt, mens din sag bliver behandlet, men du må ikke påbegynde arbejdet, før du har en opholdstilladelse. Hvis du får tilbudt et arbejde, mens sagen behandles, skal du sende Udlændingestyrelsen en kopi af din ansættelseskontrakt, da det kan have betydning for, hvor i Danmark du kommer til at bo, hvis du får en opholdstilladelse.

Hvis du har kæledyr med til Danmark, skal du underrette myndighederne om det. 

Læs mere her

I København, Aarhus og Odense driver Røde Kors sundhedsklinikker, der tilbyder basal sundhedshjælp til mennesker, der falder udenfor det offentlige danske sundhedssystem. Det kan for eksempel være lægebehandling, vaccinationer af børn, graviditetsundersøgelser, fysioterapi eller akut tandbehandling.

Konsultationerne i klinikken er gratis, og den nødvendige medicin er gratis for de patienter, som ikke selv har midlerne til at betale.

Læs mere hos Røde Kors

 

Har du spørgsmål, så kontakt