Lydens By får kultursværvægter som ny chef

Til august får Lydens By-værkstedet ny dirigent, når John Fogde tiltræder som chef for Lydens By. Den 46-årige aarhusianer kommer fra en rolle som initiativtager til kulturprojektet Music City Aarhus 2022, og før det var han i otte år talsmand og Public Relations Manager for de prisvindende og internationalt anerkendte festivaler NorthSide og Tinderbox.

Lydens By har været en rivende udvikling de seneste år, og når den nye chef for Lydens By møder ind til sin første arbejdsdag 1. august, bliver det også med en god portion rykvind, men også en forventning om, at det stærke fundament under Lydens By bliver strømlinet endnu mere.

Første opgave bliver således at sikre, at det næste skridt for Lydens By bliver et skridt nærmere ambitionen om at give endnu flere virksomheder, kultur- og uddannelsesinstitutioner og øvrige aktører mulighed for at engagere sig i den næste udvikling, og bidrage til et yderligere løft af Lydens By. En opgave som John Fogde er mere end klar til at gå i kast med:

”Jeg kommer som en outsider og skal lære Lydens By at kende. Derfor vil jeg som det første dykke ned i den erfaring, der er gjort. Jeg skal ud og møde så mange mennesker som muligt, og har en målsætning om, at de eksisterende netværk skal plejes og nye netværk skal etableres. Derudover er det vigtigt for mig, at Struerboerne skal kunne genkende sig selv i fortællingen om Lydens By, som vi også skal bygge videre på.”

For John Fogde er der nemlig ingen tvivl om, hvem Lydens By skal komme til gode. Alle indbyggerne i Struer Kommune:

”Vi skal have en by og kommune, der summer af liv. Det skal vi for indbyggerne i Struer Kommune. Struer skal være et endnu bedre sted at bo, og når det er det for dem, der allerede bor her, vil det også være attraktivt for potentielle tilflyttere. Der er en klar målsætning om, at der skal skabes events og aktiviteter for at gøre byen til en mere attraktiv by, og det vil jeg kaste mig over med det samme – i samarbejde med borgerne, virksomhederne og institutionerne – det glæder jeg mig helt afsindigt meget til.”, siger John Fogde, der samtidig fastslår, at han vil bosætte sig i Struer sammen med sin kæreste.

Et scoop for Struer

Formanden for Styregruppen for Lydens By Jesper Thyrring Møller har store forventninger til ansættelsen af John Fogde, som han ser som et scoop for Struer, og som den helt rigtige til at føre Lydens By ind i en ny og endnu mere ambitiøs fase:

”John Fogde er en kapacitet, der sammen med de øvrige aktører helt givet vil trække Lydens By til et nyt niveau. Han skal samle interessenterne bag Lydens By, så vi i fællesskab vedligeholder og sikrer nye relationer, netværk og partnerskaber, der understøtter Lydens By, som en endnu stærkere vækstmotor med gennemslagskraft nationalt samt en tydeligere markering internationalt.”

Efter at have været medvirkende til at konvertere passionsprojektet Music City Aarhus 2022 fra sit oprindelige koncept til at være en del af den kommunale kulturpolitik på mindre end to år, flytter John Fogde nu sine mange års erfaring til Struer, der kommer til at nyde godt af aarhusianerens passion for kulturel byudvikling, branding og netværksdannelse.

”Jeg ser virkelig mange paralleller mellem, hvad jeg har været med til at forsøge at skabe i Aarhus, og hvad der allerede er i gang i Struer. Mange af de idéer vi havde i Aarhus, kan jeg se allerede er på plads i Struer. Så jeg er meget imponeret over byens målrettede dedikation til skabelsen af fortællingen om Struer som Lydens By, og jeg glæder mig rigtig meget til at bidrage til at gøre fortællingen og oplevelsen endnu stærkere både for byens borgere og gæster”, afslutter John Fogde.

 

Blå bog

John Fogde (f. 1974, Aarhus)

1995-2003 Cand. Mag. Informations- & Medievidenskab (Aarhus Universitet)

2005-2011 Nyhedsredaktør (Musikmagasinet GAFFA)

2011-2019 Public Relations Manager (NorthSide, Tinderbox mm.)

2019-2020 Initiativtager til kulturprojektet Music City Aarhus 2022