Struer deltager i landets største madfestival

"Til forskel fra de andre danske fødevarefestivaller, så afholdes Madmødets mange events rundt hos de lokale fødevareproducenter, restauranter, kulturinstitutioner, uddannelsessteder, gårdbutikker, fiskefartøjer, havne, bryggerier, gårde og andre steder med rod i fødevareoplevelser- og produktion. Det betyder, at Madmødet strækker sig fra Fur i nord til Tarm i syd, fra Søndervig i vest til Klovborg i Øst - et samlet areal på næsten 6.000 km2", fortæller Turist- og Eventchef Kim Høfler.

Festivalen kan blandt andet opleves ved Oddesund den 28. maj kl. 17:00, hvor et samarbejde mellem beboerforeningen ’Kulturlandskab Oddesund’, Tambohus Kro & Badehotel, Naturstyrelsen og Struer Kommune sigter efter, at deltagerne til årets Madmøde får en oplevelse ud over det sædvanlige.   

’Deltagerne vil opleve Oddesund gennem en symbiose af historie, kunst- og kultur, natur og lokale fødevarer, der på en spændende måde formidler områdets unikke historie. Arrangørgruppen har skabt 3 forskellige fortællinger om Oddesund, der bringer deltagerne igennem såvel en tidsrejse i områdets historie samt en guidet fortælling om hvad man kan opleve naturen i Oddesunds smukke natur’ siger Kim Høfler.

Arrangementet starter med at deltagerne til aftenens arrangement vil blive budt på Limfjordsøsters og et glas bobler. Herefter fordeles deltager på tre hold, der henholdsvis fortæller om områdets dramatiske historie fra 2. verdenskrig og de mange bunkersanlæg, et andet hold fortæller om nutidens kunst- og kultur i Oddesund, hvor man har brugt en af krigens bunkere til at skabe ’kunsthallen’ Regelbau 411 og endelig er der en naturrute der viser og fortæller deltagerne, hvilke planter/urter der kan sankes og hvilke dyr man kan støde på i Oddesund. Aftenen sluttes af med at deltagerne får serveret en luksus feltration i en af områdets bunkere, der til dagens lejlighed er indrettet som pop-up spisested. Feltrationen er kreeret af Tambohus Kro & Badehotel og har udgangspunkt i lokale råvarer. Spisningen garneres med lidt levende klassisk musik. 

PROGRAM:

Kl. 17.00 Velkomst og Østers & Champagne ved Hedevang Outdoor

Kl. 17.30 Start på fortællinger om bunkerne, Regelbau 411/Kunsten og hvilke planter/urter der kan sankes og hvilke dyr man kan støde på i Oddesund ved Naturvejleder.

Kl. 18.45 Musik

Kl. 19.00 Spisning

Der er 30 pladser til arrangementet, som har en pris på 375 kr.

Køb billet