Lyd bringer Aarhus Universitet og Struer Kommune sammen

Flere studerende og forskere fra Aarhus Universitet får fremover en unik mulighed for at komme i kortere studieforløb, lave forskningsprojekter og komme i praktik i lokale virksomheder i Struer. Det er målet med den nye aftale, der netop er indgået:

- Vores ambition i Struer er at være ”The Silicon Valley of Sound”, et internationalt kraftcenter inden for lyd. Det er denne nye, ambitiøse samarbejdsaftale med Aarhus Universitet en vigtig del af. Med den sikrer vi et stærkt vidensamarbejde, og aftalen kommer til at give værdifulde relationer mellem de studerende, forskningen, lokale virksomheder og Struer Kommune. Det kommer til at bidrage til øget viden, vækst og konkurrenceevne til glæde for alle parter, udtaler borgmester i Struer Kommune Mads Jakobsen.


Med det styrkede samarbejde mellem Struer og Aarhus Universitet er det målet, at ingeniørstuderende eller studerende inden for eksempelvis audiodesign, antropologi, musikvidenskab eller andre uddannelser kan komme på kortere ophold og forløb i Sound Hub Denmark, Sound Art Lab og Lydlaboratoriet i Struer. De vil også kunne komme i praktik- og projektforløb i de mange lokale virksomheder og institutioner, som har særlig viden om og kompetencer på lydområdet.

Aftalen afspejler et gensidigt ønske om et tættere samarbejde på specifikke områder inden for lyd – et samarbejde, som også flere af de lokale virksomheder og institutioner i Struer er aktivt engagerede i.

Denne sommers to sommerskoler - The Innovation Camp og Sounding City Summer School, som Aarhus Universitet har været med til at holde i Struer – er begge gode eksempler på aktiviteter, som engagerer aktører på tværs af sektorer med udgangspunkt i en udfordring eller et tema, der handler om lyd.

- Det er interessant for vores forskere og studerende at bidrage til udviklingen af lyd som forskningsfelt, og her har Struer en klar styrkeposition. Vi ser frem til et fortsat stærkt samarbejde med Struer Kommune og erhvervslivet i området, hvor vi allerede er i gang med bringe ny viden i spil og sammen nå nye erkendelser, udtaler rektor på Aarhus Universitet Brian Bech Nielsen.

Struer Kommunes særlige forbindelse til lyd strækker sig over næsten 100 år. Siden 1925 har kommunen været hjemsted for Bang & Olufsen, og byen og området er fuld af kompetencer, historier og visioner, der relaterer sig til lyd.

Lyd er en del af Struer Kommunes DNA, og som vel nok den eneste kommune i verden, bruger Struer lyd som en aktiv katalysator for kommunens udvikling - både når det gælder erhverv, kultur, bosætning, byplanlægning og mange andre af kommunens kerneområder.