Statens Værksted for Lydkunst kommer til Struer

Endnu flere lydkunstnere vil finde vej til Struer Kommune. Det bliver resultatet af en spændende, ny samarbejdsaftale. Sound Art Lab i Struer tiltrækker i forvejen kunstnere fra hele verden, og i 2022 har den lille institution faciliteret knap 40 kunstnerophold. Dette tal vil altså kun vokse i fremtiden med den nye samarbejdsaftale, som betyder, at kunstnere kommer til området for at bo og arbejde på forskellige projekter og arbejdsophold.


- Statens Værksteder for Kunst er en institution, der er bredt anerkendt for sit professionelle arbejde med kunstnere og har stor faglig dybde. Det matcher godt med Struers position som internationalt kraftcenter indenfor lyd, og vi ser frem til at tage imod endnu flere lydkunstnere her i vores område. Med Sound Art Lab i Struer kan vi både tilbyde en national institution som Statens Værksteder for Kunst en stor en geografisk bredde, ligesom vi får nye, interessante muligheder for at bidrage med den faglige dybde, vi har på lydområdet, lyder det fra borgmester Mads Jakobsen, Struer Kommune.

Unikke muligheder i Struer for at producere lyd og kunst

Med samarbejdet ønsker Sound Art Lab at stadfæste sit ry som Danmarks førende produktionsmiljø for lydkunst, der med sine unikke faciliteter, viden og netværk giver de bedste betingelser for kunstnere, der arbejder med lyd. Desuden ønsker Sound Art Lab at sikre et bredt nationalt og internationalt samarbejde på området.

Den nye samarbejdsaftale er en udvidelse af alle de tilbud, der allerede er på Sound Art Lab i Struer. Kunstnere vil således fortsat kunne søge om ophold på Sound Art Lab direkte til stedet, ligesom Sound Art Lab også vil lave sine egne såkaldte ”Open Calls” ved siden af samarbejdet med Statens Værksteder for Kunst. Også Sound Art Labs lytteaftner og skoletilbud, som inviterer lokalbefolkningen indenfor, fortsætter som hidtil.

Ny model for kunstfaglige samarbejder

For Statens Værksteder for Kunst er samarbejdet med Sound Art Lab i Struer en god mulighed for at afprøve en model for flere eventuelle fremtidige samarbejder med institutioner, der har specialkompetencer i kunstfaglige områder.

Det er allerede muligt at søge om ophold på et lydkunstnerisk projekt gennem Statens Værksteder for Kunst. Næste ansøgningsfrist er 6. februar 2023.

 

Fakta om Statens Værksteder for Kunst:

Statens Værksteder for Kunst tog imod de første kunstnere i 1986. Siden har stedet spillet en vigtig rolle i flere tusinde projekter inden for kunst, design, kunsthåndværk, arkitektur og konservering. I dag løses årligt omkring 200 projekter i værksteder og atelierer i Gammel Dok Pakhus på Christianshavn i København. Her er der værksteder for træ, metal, tekstil, tufting, syning, vævning, foto, grafik, IT, ler, serigrafi, konservering og nu altså også lyd.