70-års orkesterjubilæum med koncert foran rådhuset


Struer DUI Orkester startede i sin tid som børne- og ungdomsorkester, men har i dag medlemmer i mange aldre. I det 14 mand store orkester nyder medlemmerne det gode fællesskab om musikken sammen, og en del af medlemmerne har spillet i orkestret i flere årtier.

DUI-orkestret spiller underholdnings- og marchmusik og har gennem tiderne turneret til mange mange byfester i hele Midt- og Vestjylland.

Den 70-årige orkesterhistorie rummer blandt andet oplevelser i København, hvor orkestret spillede på Rådhuspladsen i forbindelse med DUI-landsforbundets jubilæum. I 1988 var orkestret i Norge, i Sapsborg og Kongsberg.
Gennem 25 år var orkestret fast indslag til Børnehjælpsdagen i Skive.
En landskamp på Bremdal Stadion mellem vores lokale Jyllandsseriehold og det østrigske landshold, hvor nationalsangen skulle spilles som sig hør og bør til fodbold, står også på listen over orkestrets store oplevelser gennem tiden.

I dag medvirker orkestret til flere koncerter om året, blandt andet i forbindelse med 1.maj-arrangementer i Struer og Holstebro, og det kan også bookes til fx sportsfester og lignende.

I alle 70 år er det det fællesskab og frivilligt arbejde, der har båret orkestret, som hver onsdag mødes i DUI-huset i Struer.

På lørdag 10.juni kan du opleve orkestrets 70-års jubilæumskoncert på pladsen foran rådhuset kl. 11.