Ny STU-skolebygning på vej til unge med særlige behov i Struer

Det var en helt særlig festdag for både de unge, for lærerne fra STUdie v/ Fjorden og håndværkerne, da man tirsdag 23. august kunne holde rejsegilde og fejre, at unge med særlige behov snart kan rykke ind i nye omgivelser på Trudsøvej. For borgere og medarbejdere på VIA NOVA var det også en særlig dag. De er nemlig nabo til den nye STU-skole og følger spændte med i byggeriet.

Spærene er rejst, og vores nye STU-skole er begyndt at tage form - og hvor ser det godt ud!, lød det fra Steen Jakobsen, Udvalgsformand for Social-, Sundheds- og Arbejdsmarkedsudvalget i Struer Kommune.

Nye rammer med plads til drømme

I skolen på Trudsøvej bliver der plads til 22-25 studerende på STU, som er en treårig ungdomsuddannelse for unge med særlige behov. Her vil de unge få rigtig gode nye rammer, der er indrettet netop til deres behov og som samtidig bliver rart og moderne studiemiljø.

Den nye STU-skole ligger på samme matrikel som VIA NOVA, som er et kommunalt produktionsværksted med beskyttet beskæftigelse, aktivitets- og samværstilbud, fleksjob og ressourceforløb for borgere med handicaps og særlige behov. Det betyder, at man kan deles om produktionsværksteder og andre faciliteter.

De unge kommer til at opleve, hvordan et produktionsværksted fungerer, og hvordan en kantine kan drives. De kommer til at afprøve flere forskellige slags håndværksfag, og det vil give plads til drømme om, hvad de unge gerne vil arbejde med, når de er færdige med deres STU.

Det bliver på alle måder et spændende og udviklende lærings- og arbejdsfællesskab, hvor alle har noget at bidrage med, siger Steen Jakobsen, Udvalgsformand for Social-, Sundheds- og Arbejdsmarkedsudvalget

Mere plads til aktiviteter

I foråret 2024 vil den nye STU-skole være klar. De unge er spændte på, hvordan det bliver at flytte ind i de nye omgivelser. To af eleverne, Dinnie og Maria, var med til rejsegildet, hvor de for første gang så begyndelsen til det, der bliver deres nye skole. Nu glæder de sig til foråret:

- Så bliver der mere plads. Så kan man finde et sted, hvis man har brug for at være alene eller en lille gruppe. Og det er godt, at det er lavet til os unge, siger Dinnie og Maria.

Pigerne glæder sig også over, at der bliver plads til nogle af de aktiviteter, de allerede har nu, som f.eks. bordfodbold og bordtennis.
De glæder sig til at kunne afprøve forskellige praktiske fag i praksis, for eksempel hvordan man arbejder med maskinerne i produktionen, og de ser frem til at få et større køkken til at øve sig i.
Og så er det helt særligt at blive naboer til VIA NOVA:

- Så kan vi se, hvordan det går med vores kammerater, som går ud af STUen og kommer på VIA NOVA, smiler de.

STU-skolen har i dag til huse på Ølbyvej. Den nye skole på Trudsøvej er en tilbygning til VIA NOVA, og den står klar i løbet af foråret 2023. Byggeriet af den nye skole blev ikke påvirket af ildebranden på VIA NOVA forleden.

Rejsegildet i billeder