Oplev Struers unikke lyd til fernisering d. 18. august

I den seneste tid har universitetsstuderende været i fuld sving med optagerudstyret rundt omkring i Struers gader og stræder. De studerende har nemlig skulle opfange områdets unikke lydbilleder. Det er sket som led i sommerskoleforløbet Sounding City, hvor de studerende undersøger samspillet mellem byens lyd, dens forskellige steder og bygninger samt dens beboere.

Deres observationer har de efterfølgende forvandlet til installationer, der f.eks. giver et bud på, hvordan man bevarer havneområdets autenticitet og samspillet med naturen. Du har mulighed for at opleve Struers mangeartede lydlandskab i anderledes, interaktive rammer, når de studerende denne uge præsenterer deres resultater.

Afsluttende fernisering i Lydens Bys Værkstedet

De studerendes projekter fremvises på en afsluttende udstilling, hvor alle er velkomne. Det foregår fredag d. 18. august kl. 13 i Lydens By Værkstedets lokaler i Østergade 15B, kælderen, indgang til højre. Her kan du dykke ned i både digitale og analoge lydkreationer, hvor kreative tanker kombineres med historiefortælling. Så kig endelig forbi til en anderledes udstilling fyldt med sanselige indtryk.

I forbindelse med Sounding City har deltagerne bl.a. været på besøg rundt i Struers forskellige områder. Det inkluderer bl.a. besøg til kunsthallen Regelbau 411 på Thyholm.

I løbet af Sounding City har dagene budt på alsidige aktiviteter for deltagerne fra feltarbejde, rundvisning, tavleundervisning til produktudvikling. De unge har bl.a. været ude og besøge kunsthallen Regelbau 411 på Thyholm. Her ses deltagerne foran Oddesundtårnet, hvor vejret viste sig fra sin gode side.

Hvad er Sounding City?

Sounding City Summerschool er en lydfokuseret sommerskole for universitetsstuderende, der foregår dels i Sound Art Labs faciliteter i de tidligere B&O-bygninger på Peter Bangs Vej, dels ude i byrummet, dels i naturen og landskabet i og omkring Struer. Ligesom sidste år har de studerende skulle løst cases stillet i samarbejde med Struer Kommune.

I løbet af de tre uger, som sommerskolen strækker sig over, får de studerende mulighed for at arbejde og udforske lyd samt møde kunstnere, ingeniører og udviklere, der alle arbejder professionelt med lyd.

Sounding City Summer School bliver planlagt og afviklet i samarbejde mellem Aarhus Universitet og Sound Art Lab med bidrag fra en række lokale aktører såsom Bang & Olufsen, Harman-Samsung, Struer Kommune, Struer Museum og Uddannelsesinitiativet i Struer.